MDF tablaya sprey vernik

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
47
Alüminyum keserken kullandığım bor yağı MDF tablaya akınca kabartıyor. Bunu önlemek için acaba MDF'ye sprey vernik sıksam faydası olur mu? Veya tabla olarak MDF yerine başka bir şey mi tavsiye edersiniz?
 
Compact yada reklamcıların kullandığı Dacota olabilir...
 
alüminyum keserken kullandığım bor yağı mdf tablaya akınca kabartıyor. Bunu önlemek için acaba mdf'ye sprey vernik sıksam faydası olur mu? Veya tabla olarak mdf yerine başka bir şey mi tavsiye edersiniz?

abi alimınyumdan 4 kose bir kutu yapıp bunuda mdf ye sabitlersen vede yan tarafa bir yere pinomatık hortum la tahlıye cıkısı yaparsan ısın cozulur zaten benım anladıgım kadarıyla alımınyum kaynak ıslerını sız yapmıstınız
 
Terzi söküğünü dikemezmiş.:D
 
daha önceleri dediğim gibi
su geçirmez bir küvet yapıcan bir köşesine tahliye çıkışı...
birde makinenin iki ayağına pul koysan da eğimlendirsen akan yağ tahliyeye gitse...
 
en uygun birinci çözüm compakt %75 daha uygun çözüm 30mm kayın kontra. Uygun derken fiyat olarak. Tercihim ham alüminyum üstüne PVC yastıktan yana
 
Gelecekte forumda tekrar okuyanlar olacaktır elbette. Bizde faydalanıyoruz paylaşımlardan.
 
Piyasa da Plywood olarak adlandırılan kalıp tahtasını ,Mdf yerine kullanmak için araştırmanızı öneririm.
 
selamlar suat, mdf'ye alternatif olarak, hem düzgün yüzeyli, hem de basınca karşı mukavvetmetli bir kullan at tabla istiyorsun. ucuz olacak, değiştirilebilecek, aynı zamanda rijit olacak. aklıma dekota geldi ama, bu malzemeyi parçayı sıktığında ezilir. yağ su bilmemne geçirmez. fakat, ezilebilir. plexi pahalı olur. compact panel olabilir oda pahalı olabilir. şimdilik en uygun marin kontraplak gibi duruyor ama, ithal huş ağaçından elde edilenlerden ve çok katmanlılardan bulman gerekecek. oda heryerde yok. genelde hobiciler alıyor. 12mm'lik ithal huş plywood, 9 veya 11 katman olması lazım ki, dönme ve çalışmalara sebebiyet vermesin. şahsen, boya yapacaksan, epoxy bazlı çift komponentli bir astar ile sorununu çözebilirsin. su, yağ, hiç birşey geçmez. evdeki mdf cnc'yi boyayaım diyorum, o sebeple, epoxy bazlı boya aldım. ama daha gözüm kesmedi boyamaya..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst