S7

Üye
Katılım
6 Nis 2007
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
46
Selam

Arkadaşlar.Fabrikamızda mcc odaları ve değişik yüklerde bulunan sürücülerin bulunduğu odaların soğutulması gerekmektedir.Yazın bu odaların sıcaklığı 60 dereceye çıkabilmekte.Siz neler önerirsiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yapılıcak en basit uygulama oda içerisindeki havanın tasviyesidir.
yani sıcak havanın dışarı atılmasıdır .
tabi bu yer hakkında bilgi verilmemiş yani mmc panolarının bulunduğu yer hakkında
eğer yer hava tasviyesine müsait ise hava tasviyesi iyi dereced fayda sağlar.
kolay gelsin
 
mcc odalarına fılitrelenmis taze hava verilir
alt duzeyden hava basılır : ortam havasıda ust pozısyondan emilir.
kısaca odanın bır tarafından taze hava ver dıger tarafından al ve tahlıye et
yalnız kısın dıs ortam havasını alma yoksa panolarında rutubet olur
bu havayı ısı kontrol unıtesı ıle otomatık olarak yapabılırsın
klimada olabılır normalı bu..
saygılar kolay gelsın
 
eğer, çalışma ortamın tozlu ise ve dış ortam havası yaz aylarında sıcak oluyorsa bence hiç hava değişimi yapmaya çalışma, çok problem yaşarsın.
split klima türü sistemler çok çabuk yıpranıyor ve performansı kısa zamanda çok büyük oranda düşüyor.
su soğutmalı (chiller gibi) sistemler kullanırsan, ilk yatırım maliyeti biraz yüksek olur ama diğer sistemlere göre daha iyi performans alırsın ve sistemin uzun ömürlü olur.
http://www.imasklima.com.tr/
bu sitedeki sistemleri incelemeni tavsiye ederim.
iyi çalışmalar.
 
S7 ' Alıntı:
Selam

Arkadaşlar.Fabrikamızda mcc odaları ve değişik yüklerde bulunan sürücülerin bulunduğu odaların soğutulması gerekmektedir.Yazın bu odaların sıcaklığı 60 dereceye çıkabilmekte.Siz neler önerirsiniz.

Merhaba Arkadaşım
Öncelikle MCC pano ölçüleri gerekmektedir.
Ve içindeki güçler bilmemiz lazım.
detay için lütfen www.erdincklima.com inceleyiniz.
 
benim bu konudaki tavsiyem kanallı tip %25 temiz hava girişli klima daha önce uyguladım üstten emiş yapıp panoların altından içine doğru kanal döşeyerek uygulandı panoların ısınmasınıda böylece engellemiş olduk mekanın aşırı ısınmasınıda.
tabiki uygun klima hesabının iyi yapılması lazım
 
Sayın S7
Bahsetmiş olduğun MCC pano oda soğutması ile ilgili diğer arkadaşlarımında bhsettiği gibi farklı çözümler uygulamak mümkün fakat öncelikle çözümönerisi sunmadan şu soruların yanıtını vermeniz lazım
1- İç ortamda Nem kontrolü isteniyormu, genelde %50 nem istenir
2- Sıcaklık değeri kaç derece olmalı ve toleransları nedir ?
eğerki MCC Pano odanızda sadece elektrik şalt malzemelerinin olduğu panoların haricinde, içinde elektronik kart sistemlerinin bulunduğu panolarda varsa muhtemelen ihtiyacınız %50 nem şartlarında 22 C - 25 C sıcaklık arasında bir ortam olacaktır
size tavsiyem kesinlikle nemi göz ardı etmeyin bildiğiniz gibi iç ortam havası soğutuldukça bağıl neminizde düşecektir şayet içerideki havanın nemi belli bir oranın altına düşerse özellikle elektronik kartlarda, konnektör bağlantılarında uzun vadede sıkıntılar yaşayabilirsniz
Diğer önemli bir husus ise ; bu odalrın soğutulmasına yönelik size split klima tavsiye edebilirler kesinlikle böyle bir çözüme itibar etmeyiniz çünkü bu tip cihazlar konfor uygulamalrında kullanılan cihazlardır, sizin ihtiyacınız gerektiğinde 7 / 24 kesintisiz çalışacak en sıcak yaz günlerinde ve kışın dahi efektif soğutma yapabilecek bu işe özel dizayn edilmiş hassas sıcaklık ve nem kontrollü klimalardır . Kapasite hesabınızı yaptırıkende kulaktan dolma m2 hesabı kesinlikle yapmayınız panoların teker teker imalatçısı tarafından verilen ısıl yüklerini isteyerek pano bazında hesap yapmanız daha doğru olacaktır

saygılar
 
Selam,
MCC odası nedir?
Ben de UPS odasını soğutmalıyım.Bunu nasıl hesaplayacağım.Mevcut klima çok büyük ve eski.Verimsiz çalışıyor.Şimdiki ortam sıcaklığını ölçsem,1 saat mevcut klimayı kapatsam ve 1 saat sonra tekrar ısıyı ölçsem bu bana ısı yükü hakkında yeterli bilgi verir mi?
ve ben bu ısı yükünü bulduktan sonra başka ne gbi parametrelere ihtiyaç duyacağım.Daha sonra da hesabını nasıl yapacağım.Elimde atıl durumda bir sürü klima var.Bunları değerlendireceğim.Yeni klima alacak olsam , gelen servis hesabını yapardı tabii.
şimdiden teşekkürler.
 
işletmende çiller bulunuyorsa stulz cihazlarını kesin öneririm
çillerin yoksa bu cihazlar için condensing unit gerekmektedir yine de çok başarılı bir uygulama
 
Arkadaşlar,

Nacizane olarak verilen oneriler uygulanabilir fakat benim tavsiyem soğutma işinde enerji maliyetini göz önünde bulundurmaktır.

Klingenburg crossflow plate heat exchanger (veya muadili) cihazlar ile kışları dış ortamın soğuk havasını kullanarak chiller suyuna gerek kalmadan içeriyi soğutmak, yazları ise gündüz değilde özellikle geceleri yine dış ortam havasını belli oranda kullanmaktır. Crossflow plate kullanıldığında dış ortam havası soğutma yapılacak odaya verilmez çapraz olarak iç hava plate üzerinden geçirilerek dış ortam sayesinden soğutulur.

Ülkemizde enerjiye ne kadar para ödediğimizi düşünün (doğal gaz çevrim santralleri vss..).Dışarıdaki soğuk hava varken chiller suyu kullanmak ne kadar gereksiz bir uygulama.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst