MCB 9 ZAMAN RÖLESİ AYARI...

Katılım
11 Mar 2017
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
35
Selamünaleyküm arkadaşlar sizlere bi sorum olacaktı. Mcb9 zaman rölesi kullanım klavuzu olmasına rağmen ayarını yapamadım ben bundan bişey anlamadım bi yardımcı olur musunuz. Ek teki resimde MCB 9 zaman rölesi var burada işaretledim yerler var mesela A-B-C-D-E diye belirttim bana açık bi şekilde anlatabilirmisiniz şimdi den teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • 2017-07-01 15.39.00.png
    2017-07-01 15.39.00.png
    545.9 KB · Görüntüleme: 340
  • 2017-07-01 15.37.27.png
    2017-07-01 15.37.27.png
    570.1 KB · Görüntüleme: 324
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Eğer bu cihazın ayarını anlatabilecek bir kişi varsa bende merak ediyorum bende çözemedim bu cihazın ayarlarını
 
Yıllar önce bir tenis kortunun jetonlu süreli aydınlatması için ilk defa kullandığım ve çok hoşuma giden bir zaman rölesi ayrıca flaşör olarakta kullanılan bir cihazdır.

ER fonksiyonu çekmede gecikmeli dediğimiz belirlediğiniz süre sonunda röleniz kontak verir.

EM fonksiyonu bırakmada gecikmeli dediğimiz belirlediğiniz süre sonunda röleniz kontak açar.

KAPALI FLAŞÖR fonksiyonu flaşör fonksiyonuna kapalı kontakla başlar

AÇIK FLAŞÖR fonksiyonu flaşör fonksiyonuna AÇIK kontakla başlar


B ve C ile belirttiğiniz dip switch anahtarlar süre ayarı içindir. Bir nevi çarpma işlemi gerçekleştiriyor. Cihazın broşüründen ilerlerseniz mesela 45 saniye ayar için ,

bu üçlü anahtarı 6-60 saniye ayarına getirmelisiniz. Sonra önemli nokta resimde D ile belirttiğiniz iki adet çevirmeli potansiyometre 10 lu skalaya sahip. dipswitch i 60 saniyeye ayarladığımıza göre her bir adım skala 6 saniye 10 ile çarparsanız 60 saniyeye hitap eder. 45 saniye için 45 / 6 = 7.5 değerine ulaşırız. potansiyometreyi 7.5 e getirirseniz ayarınız tamamlanmış olacaktır.

Bu cihazı flaşör olarak ayarlarsanız flaşörün açık kalma ve kapalı kalma sürelerini bu yöntemle ayarlayıp flaşör fonksiyonunda kullanabilirsiniz. Flaşör fonksiyonunu A ile işaretlediğiniz iki anahtardan yapıyorsunuz yine açık kontak yada kapalı kontak ile başlaması için iki fonksiyon girilebiliyor.

Açık kontak ve kapalı kontak özelliğini şöyle anlatayım.

Açık kontak bu röle timer fonksiyonuna ayarlanmışsa röle enerjilendiğinde ayarlanan süre sonrasında kontak vererek bağlı bulunduğu yükü sürer. Mesela bu röle enerjilendiğinde 45 saniye sonra motor çalışsın gibi.

Kapalı kontak bu röle timer fonksiyonuna ayarlanmışsa röle enerjilendiğinde ayarlanan süre sonrasında kontak açarak bağlı bulunduğu yükü durdurur. Mesela bu röle enerjilendiğinde motor çalışır 45 saniye sonra motor durur gibi. ( merdiven otomatiği gibi )

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ancak tam teknik olmadı sanırım. Kusura bakmayın.
 
Bilgi için teşekkürler.
 
@serkan_48 bu röle yi yine kullanacağım tavsiyen lazım.Ben seneryo yu anlatayım sen nasıl yaparım anlatırsan sevinirim bu işlem için bir röle stop-start ikiz buton kullanacağım.Start a bastım zaman rölesi röle mühürlendi driver çalışıyor ve 1 saat sonra motor duracak ama kırmızı sinyan lambası 1 saat sonra flaşör gibi yanıp sönmeli stop a basıncaya kadar bu röle ile mümkün mü bu?
 
Selamünaleyküm arkadaşlar sizlere bi sorum olacaktı. Mcb9 zaman rölesi kullanım klavuzu olmasına rağmen ayarını yapamadım ben bundan bişey anlamadım bi yardımcı olur musunuz. Ek teki resimde MCB 9 zaman rölesi var burada işaretledim yerler var mesela A-B-C-D-E diye belirttim bana açık bi şekilde anlatabilirmisiniz şimdi den teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst