Marantz pm 350 sorunu

Akigo35

Üye
Katılım
29 Nis 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar,
Elimde marantz pm 350 amfi var a1103 transistor mevcut üzerinde. Sorun şu ki ilk açılışta hoparlör epey geri çekiliyor yada ileri, bu 3-5 saniye sürüyor. Elektronik ile çok uzun yıllardır ugrasmadigimdan pek birşey kalmamış aklımda :)
 
Merhabalar,

Bu sorunu doğru tesbit etmek lazım.

Bu hoparlör konunu ileri yada geri çekme sorunu

A- Girişten gelen bir sinyalden mi?
B- Anfi devresindeki arızalı bir parçadan gelen bir sinyal mi ?

Olduğunu tesit etmek gerekiyor. İdealde girişten sinyal gelmediğinde çıkıştanda sinyal çıkmaması yani bu duruma sukunet hali diyoruz. Sizde girişe hiçbir ses kaynağı bağlamayın. Mümkünse girişi kısa devre adinki havadan gelecek parazitler etkilemesin. Hala aynı dalgalanmayı yağıyor ise sorun anfi kısmındadır diyebiliriz.

Ama yok herhangi bir dalgalanma yapmıyor ise sorun giriş kısmından gelen sorundur diyebiliriz.

Bir çok profesyonel anfilerde HOPARLÖR KORUMA DEVRESİ (geciktirici ) bulunmaktadır. Bu geciktirme devresi anfi ilk enerjilendiği andaki patlama sesi oluşmasını engellemek için yapılmaktadır. Eğer anfinizde böyle bir devre var ise çalışmıyor yada bozulmuş olabilir.

Bu konuların kontrol edilmesi gerekmektedir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.
 
İlginiz için çok teşekkür ederim, geciktirici mevcut değil. Amfiye hiçbir ses sinyali bağlı degilkende yapıyor.Sanki çıkışları yanikmis gibi. İki adet direnç aşırı derecede ısınıyor.
 
çıkışlar yanık olsa yani kısa devre durumu biz buna dc kaçırma diyoruz hoparlor ileri yada geri çeker öyle kalır bir sure sonra duzelmez.

peki bu halde duzeldikten sonra müzik çalıyormu
 
Genelde 5 saniye içinde ileri geri gidip düzeliyor, bazen bir anlık normal ses versede ki bu bir iki defa oldu genelde çok düşük çatlak bir ses geliyor. Çok karmaşık bir durum. Soğuk lehim aradım gözüken birşey yok. Saç baş yoldurdu
 
Anifiniz kaç yaşında ?

Eğer eski bir anfi ise bu arıza tipi kondansatör arızası gibi görünüyor. Genelde elektrolitik kondansatörler kuruduğunda bu tür sorunlara neden olabiliyorlar. Anfi içindeki kondansatörleri bir kontrol ediniz. Şişme akma deformasyon var ise kafadan değiştiriniz şüphelendiğiniz olsa bile.

Saç baş yolduracak bir arızadır. Kolay gelsin.

Bu arada hangi il? İzmir mi? Önümüzdeki hafta 5 gün iş için izmirde olacağım. Yoğun bir hafta olacak.

marantz_pm350_console_stereo_amplifier[1].jpg

DSC02231.jpg
 
İzmir'de yaşıyordum 5 yıla yakındır Hollanda'dayim, burda adım başı parcaci bulmak biraz zor bulsakta daha pahalı malesef :)
 
Merhaba arkadaşlar,
Elimde marantz pm 350 amfi var a1103 transistor mevcut üzerinde. Sorun şu ki ilk açılışta hoparlör epey geri çekiliyor yada ileri, bu 3-5 saniye sürüyor. Elektronik ile çok uzun yıllardır ugrasmadigimdan pek birşey kalmamış aklımda :)
Merhabalar.
Sorun halen devam ediyorsa ve hoparlörleri yakmamak adına,hoparlörlere seri olarak 2200mf 100v kondansatör bağlamanızı tavsiye ederim.Cihazı bu şekilde 1 saat çalıştırıp,sesi ve ısıyı kontrol edin.Şayet bir sorun yoksa bu şekilde kullanabilirsiniz.İlave olarak 5sn. gecikme devresi yapıp açılış sırasında çıkan '' bup '' sesini de engelleyebilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Öncelikle bilgi için teşekkürler fakat neredeyse hiç ses alamıyorum ve bendeki durum açılışta ki anlık ses değil, arızalı birşey olduğu kesin ama bu ara yoğun olduğumdan bakamadım. Sonucu yazacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst