manyetik frenli motor

Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
selam arkadaşlar,

manyetik frenli motorumdan fren açtı kontağı almam gerekiyor. Bu işi frenin kontaktöründen değil frenin üzerinde bir noktadan yapmam gerekiyor. Yani frenin mekanik olarak açtığından emin olmam gerekiyor. Switch veya sensör düşündüm, ama nasıl birşey olacağına dair tam bir fikrim yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
manyrtik fren in hareketi 1mm nin altında yani çok küçük bir hareket hassas mikro switchler var omron da veya foto elektrik sensör olabilir.
 
Mikro siviç kulanılır siviç devresi kontaktör bobin devresine bağlanır siviç açınca kontaktör çalışır
Motor un arkasında olan fren sistemlerinde randıman vermiyor çok hasas ayar yapılması gerekir. ama siviç devresini kumanda devresine bağlamayıp ayrı bir göz lambası devresi yaparsan frenin çalıştığını göz lambasından görebilirsin.
 
çalıştırma prensipleriyle ilgili sorunum yok. sadece frenin açtığını switchle tespit etmem sıkıntılı bu motorlar çok sık çalışıp duracak, dolayısıyla frenlerin aşınması kısa sürede olacak. mikroswitchin ayarını ne kadar hassas da yapsam zamanla switch işe yaramaz hale gelebilir. ortamın tozu dumanı da cabası
 
küçük hall sensörler var belki işini görebilir.
 
dostum bence frenin manyetik olduğuna göre burada "REED RÖLE" kullanabilirsin bunu fren bobini üzerine monte edersen bobinin her elektriklenişinde manyetik bir alan oluşturacağı için reed röle tetiklenir ve kontaklarını kapatır. (tabiiki bunun çift kontak olanıda var NO/NC şeklinde)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,971
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst