Malzeme Listesi

Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar kolay gelsin öncelikle herkese.Benim büyük bir otomasyon işi için malzeme listesi çıkarmam gerekiyor.Daha önce yapmış tecrübeli arkadaşlardan nasıl bir yol izleyeceğime dair bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi ? Teşekkürler.
 
Slm. Kardeş
1.ve İlk önce varsa şartname... Ve şartnamede yazan marka ve modeller.
2. Şartnameye bağlı belirlenen veya kendin belirlediğin markaların güncel fiyat listelerini indir.
3. Yapacağın işin Elektrik projelerini oluştur. Projeler var ise Şalt malzemelerini Otomasyon malzemelerini kablo kesitleri renkleri klemens sayıları vs. leri listele..
4. Fiyat listelerinden kullanılacak malzemelerin liste fiyatlarını ekle.
5. Tedarikçi firmalardan iskontolu fiyatlarını , ödeme şekilerini ve termin sürelerini öğrenip, gerçek maliyeti çıkar.
6. Varsa yazılım bedeli, Saha maliyetleri, konaklama, yol, yemek vs. gibi giderlerinide listene yaz. ve işi bitire bileceğin zamanı ve kendini garantiye alman bakımından oluşa bilecek aksaklıklarda (tedarik mekanik unsurlar vs.) ek süre oluşa bileceğini altına eklemeyi unutma.

Ekte benim yaptığım bir örnek var. faydası olur diye düşündüm. kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • P00129.xls
    39 KB · Görüntüleme: 19
Hocam çok teşekkür ettim verdiğin bilgiler için.Yani şartnamede mesela s7500 veya s71500 kullanılması öngörülüyor diyor.Benim neye göre seçmem gerekir ? Kriterim ne olmalı yani ?
 
Plc ve komponentlerini seçeceğin modeldir. S7-300 ise bütün otomasyon komponentlerin ona uyumlu olmalıdır. S7-1500 ise S7-1500 'e uyumlu olması gerekir. fiyat listelerinde zaten guruplar halindedir senin hangi grubu seçtiysen diğer komponentler (dijital ve analog giriş çıkış lar, haberleşme modülleri, hızlı giriş çıkışlar vs.) aynı model grubundan seçmen gerekir. ayrıca panel varsa onuda seçtiğin gruba uygun olanı seçmen gerekir buda haberleşme protokolü belirler örneğin plc Mpı ise panelde Mpı olmalı veya plc profi net ise panelde profi net olmalı gibi handikapları var. Yapacağın yanlış bir seçim sana pahalıya patlaya bilir Şayet siemens kutusu açılmış ürünü iade almakta çok zorluk çıkarıyor. yeterli bilgin yok ise profesyonel destek alman şart.

1.png
2.png


Daha bunun Motor sürücüsü rackları soketleri bağlantı kabloları haberleşme modülleri dijital ve analog girişleri vs. var oğlu var. Yani dikkat istiyor önce Bir toplantı talep edip şartnameyi tekrar müşteri nazarında değerlendir. Sonra Şartnameye bağlı projeni oluştur zaten giriş çıkış sayısı ve tipleri projende oluşacak sonra malzeme listeni çıkarırsın.
İş kabul aşamasında fiyat bekliyorsa Şartnameye bağlı 3 aşağı 5 yukarı liste fiyatlarıyla halledersin fakat projelendirme yapmadan fiyat vermeni tavsiye etmem. Alacağın risk büyük olur.
 
Çok teşekkür ederim yardımlarınız ve ilginiz için. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst