Makine Resim Konstrüksiyon bölümü (2 yıllık)

Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
Saygıdeğer abilerim,ustalarım geçen günlerde de bir bölüm konusu açmıştım. Tercih döneminde olduğum için yeniden bir konu açma gereği duyuyorum lütfen kusuruma bakmayın. Rahatsızlık veriyorsam özür diliyorum. İnanın konu açmayı bende istemem ama hangi bölümü yazsam,hangisine gitsem çok kararsızım tam karar verdim tamam diyorum ertesi gün başka bir bölümü düşünmeye başlıyorum iyice sapıttım.

Az önce bir büyüğüme özel mesaj gönderdim. O Mesajın aynısını aşağıya kopyalıyorum. Konunun asıl mevzusu aşağıya kopyaladığım yazıda.

Makine Resim Konstrüksiyon bölümü hakkında bilgi ve fikriniz var mı? İş imkanı,maaş,çalışma ortamı vb.
Not: Bölümün ismi bu yani tek bir bölüm.

Araştırdığım kadarıyla sanırım teknik ressam olarak görev yapıyorlarmış. Bölüm ciddi bir şekilde aklıma yattı listenin ilk sıralarına bu bölümü yazmayı düşünüyorum hatta tek istediğim bölüm diyebilirim. Teknik resmi severim ve yatkınlığım olduğunuda söyleyebilirim.

Ama bölümü birde sizden duymak istiyorum. Bilgili ve deneyimli olan sizlersiniz. Dışardan bakınca bana güzelmiş gibi geliyor ama belkide siz tam tersi şeyler söylersiniz. Bu bölümün eğitimi,iş imkanı,çalışma ortamı,maaşı gibi faktörler hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Birkaç üniversitenin bu bölümü için ders programına baktım genel olarak bilgisayar ortamında çizime yoğunlaşılmış bir programı var. Yazının en sonuna bu bölümün ders programının yazdığı 3 tane link atıcam. O linklerden sizlerde ders programını inceleyebilirsiniz.
2 yıllık ve 4 yıllık teknik bölümlerin hepsine baktım ve teknik ressamlığa yönelik olarak sadece iki bölüm var. Bunlar; Makine Resim Konstrüksiyon ve Yapı Ressamlığı.

Yapı Ressamlığı anladığım kadarıyla daha ziyade inşaat ve mimarlık üzerine kurulu bir bölüm gibi geldi. Yani benim istediğim bölümle rakip değiller. Zaten Yapı Ressamlığı bölümüne geçiş hakkım yok. Kariyer.net ten teknik ressam iş ilanlarına baktığımda hiçbirinde yapı ressamlığı mezunu yazmıyor sadece makine resim kons. bölümü mezunu yazıyor.

Araştırdığım kadarıyla bu bölüm alanında rakipsiz gibi duruyor. Ama işverenler işe alacağı elektrik ve makine mühendislerinde ileri düzey autocad,solidworks vb. gibi çizim programı bilgisi isterlerse o zaman bize iş çıkmaz orası ayrı mesele. Bu tür çizim programları benim dediğim bölümün uzmanlık alanına giriyor. İşveren gidipte çift maaş vermemek için paradan kısmak için işe alacağı mühendiste bu tür çizim programlarını iyi seviyede bilmesini şart kılarsa bu bölüm mezunlarına iş çıkar mı bilemiyorum.

Ayrıca bu bölüm elektrik-makine-mekatronik-elektronik-kontol otomasyon gibi bölümlere kıyasla daha az yerde var. Dolayısıyla çok daha az mezun veriyor. Herhangi bir 2 yıllık teknik bölüm abartısız bir şekilde söylüyorum bu bölümden en az 5 kat daha fazla mezun veriyor.

Hiçbir bölüme heveslenmediğim kadar bu bölüme heveslendim. Ama tecrübesiz olduğum için hata yapıyor olabilirim,yanlış yolda olabilirim. İleride pişman olmak istemiyorum. Bu yüzden Makine Resim Konstrüksiyon bölümü hakkında düşüncelerinizi rica ediyorum.

Makine Resim Konstrüksiyon ders programı:

- Namık Kemal Üniversitesi (Linkte hem 1. sınıfın hemde 2. sınıfın programı yazıyor): http://tbmyo-mrk.web.nku.edu.tr/DersProgramı/0/s/1769/1936

- Ege Üniversitesi 1. sınıf: http://www.egemyo.ege.edu.tr/ders_prog_goster.php?id=1216
- Ege Üniversitesi 2. sınıf: http://www.egemyo.ege.edu.tr/ders_prog_goster.php?id=1217
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fikrimi sorarsanız, sadece makina veya elektrik bölümünü okuyup çizim programlarına hakim olarak aynı zamanda bir teknik ressam da olabilirsiniz. Ama tek başına makina teknik ressamlığı biraz yalın kaçıyor. Kendinizi geliştirirseniz bu alandan ekmek yersiniz. Netice itibarıyla sevdiğiniz ve istediğiniz mesleği seçin. Sizin mezun olup askerliği bitirip iş hayatına atılmanız 3-4yıl, 3-4yıl sonra Türkiyede ne olur ne biter neler değişir bilinmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst