Makina-mekatronik-otomotiv yüksekokul

skyleon35

Üye
Katılım
9 Nis 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba,
YGS de 190 puan aldım. Aslında bu kadar düsük beklemiyordum. Çalıştım ama istediğim gelmedi. Hedefim makina mühendisliği. Meslek lisesi bilişim teknolojileri okuyorum. LYS ye calısıyorum ama isteksiz bir şekilde hani hic icimden calısmak gelmiyor zor konular var, tam anlamıyla anlayamadıgım yerler oluyor ve sınavda sıkıntı olacagını hissediyorum. Bir "B" planı yaptım kendime. Aslında makinacıyımdır. Çok ilgiliyim. Başlıkta belirttiğim gibi " Makina-Mekatronik-otomotiv" bölümlerinden birinin 2 yıllıgını okuyup derslerimi iyi tutarak dgs ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum. Ben izmirde yaşıyorum bu bölümleri manisa celal bayarda okuyabilirim. Bu bölümler hakkında bilgilendirir misiniz ? Nedir ne değildir, çalışma koşulu, statüsü her konu hakkında. Sanırım LYS ile mühendisliğe geçemeyeceğim
frown.gif
o yüzden bu plan dgs ile geçmemi sağlayabilir. Kafam cok karısık bir yol gösterirseniz cok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
 
Merhaba.Bu konuda çok kafa karıştıracak bir şey de yoktur aslında.Hangi bölümü daha önceden okuyup daha sonra bunu 4 senelik lisansla tam birleştirince en uygunu olabilir,bunu mantıklı olarak iyi düşünmeniz de gerekli..

Bu konuda hangi bölüm ana bilim dalı hangi bilim dalı onun içinde alt bilim dalıdır,bunu böyle düşünerek ilk önce okuyacağınız sonra okuduğunuzu desteklemeli,tamamlamalı ki isabetli bir seçim yapmış olun.Ancak genel hatlarıyla bu şekilde tavsiyede de bulunabilirim,ancak direk önce şu bölümü sonra lisans olarak şunu okuyun demem çok doğru olamaz,çünkü bu sizin kendi inisiyatifinizde olan çok önemli bir karardır.Ama şunu söylemem gerekir ki seçimi çok zor da değildir,yani gözünüzde çok fazla büyütülecek bir durumu da yoktur..Kolay gelsin.
 
Öncelikle zahmet edip uzun bir cevap verdiginiz icin cok tesekkür ediyorum. Peki makine bölümü genel olarak hepsini kapsıyor yanlış bilmiyorsam ?
 
Evet,ben de bunu aslında şimdi tamamlamaya da çalışıyordum;evet makina bölümü otomotiv ve mekatroniği de bir anlamda genel manasıyla tam kapsıyor denilebilir aslında,mekatronik okuyanlar pek çok bölümü yani anda (yazılım,makina,elektrik-elektronik,pnömatik,hidrolik kumanda,vb.) görüyor,her bölümü ayrılan bu çok sınırlı sürede öğrenmeye de çalışıyorlar,bir zaruret olarak.Zaten otomotiv bölümü de yalnız başına bir bölüm olamaz ,makinanın bir alt dalı veya bir bölümüdür.Siz genel makinayı çok seviyorsanız makinayı,robotik tekniğini veya elektronik,yazılım ve mekaniği birleştirmeyi çok seviyorsanız mekatroniği,ama otomotiv hayatımda bir vazgeçilmezim de diyorsanız bunu seçersiniz ve lisans olarak da tamamlayıcı bölümle tüm bu bölümleri destekleyip eğitimini almış olursunuz.Kolay gelsin.
 
Benim ilgi alanım, isteğim hep makina tarafındandı. Sizin sözlerinizde daha bir yerine oturdu. Çok teşekkür ediyorum. İyi aksamlar :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst