Makaron sarma makinası için motor

maxcilopez

Üye
Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
İyi günler merhaba arkadaşlar,
İşyerinde kabloların hangi bağlantı noktasına bağlanacağını belirten yazıları makaron adı verilen malzemeye bir cihaz vasıtası ile yayı yazdırıyoruz.
Fakat Makaradan çıkan ve yazdırılan makaronu elle sarmak istemiyorum. Bunun biçin bir yöntem buldum.
Oyuncak arabadan çıkan 5 voltluk motor ile aşağıdaki videodan izleyeceğiniz uygulamayı yaptım.
Problem şuki yazma makinasından çıkan makaron hızı ile kullanmış olduğum motorun hızları aynı değil bu sarma makinasın sürekli durmasına ve motorun zorlanmasına sebep oluyor.Ayrıca motorun üzerindeki 1 kg lık ağırlık ta motorun zorlanmasına ve ısınıp yanmasına sebep oluyor.
Bu sıkıntıları nasıl aşabilirim. Hangi motor ve yöntemi kunlanmamı önerirsiniz.
Sonuçta Yazma makinasında çıkan yazma hızı sabit. Fakat makaronu sardıkça çap artacağı için makaron boşluğu bittikçe motorun durması makaron boşluğu oldukça motorun sarması gerekiyor. Bu proje için önereceğiniz yöntem veya sistemleri bekliyorum.
Teşekürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Benim ilk aklıma gelen motora akım
sınırlaması yapmak. Yazma hızına
bağlı olarak 30sn. civarında motor
çalıştırılır. Akım fazla çekerse motor
durdurulur.
 
Akım kontrollu, "tork motor kontrol" devresi gerekır amaharcını karşılarmı bilmem. Veya, bir fotosellı (sensör devresı ıle makaron gevşediğinde çalıştıran), gerıliğinde sensör önünden uzaklaşdıgında motoru durduran basit bir devre olabilir.
 
Bu uygulama içn değecekse tanzer kontrolu yapabilirsiniz, yukarı üstadların de bahsetmiş olduğu tork kontrolü sisteme sabit gergi verecektir ve işinizi görecektir.
 
İkiside aslında, aklınızdan şöyle geçirin arkadaşın sardığı ürün hareketli bir makara üzerinden geçtikten sonra sarılıyor ve malzeme fazla gergin olduğunda makarayı yukarı kaldırıyo veya gevşek olursa makara aşağı düşüyor ve bir potansiyometre yardımı bu makaranın pozisyonunu sarma yapan motorun sürücüne hız referansı olarak giriyoruz, dolayısıyla malzeme gergin olduğunda motor devri düşüyor veya gergi gevşek olduğunda motor devri artıyor.
 
Eski ev tipi makaralı teyplerin, yakın
zamana kadar TV ve radyolarda kullanılan
darbant tip denilen ses teyplerinin ve
pro video kaydedicilerin mekaniklerine
bakabilirsiniz. Resimlerden nasıl bir şeyler
olduğu anlaşılabilir.
Grundig TK23
Nagra recorder
Sony VTR5 - VTR6 gibi...
 
Nerdeee, o eskı TK23 ler,,,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst