mach3 interface board ve HY-DIV268N-5A bağlantı

hunterxt

Üye
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar cnc işine yeni başladım.elektronik bilgim çok az.internetten biraz araştırdım değişik bağlantılar var.şöyle bir bağlantı şekli buldum doğrumu?eğer başka bir şekilde bağlantı varsa yardım edebilirmisiniz?teşekkürler...http://www.cnc-club.ru/forum/viewtopic.php?f=41&p=208272
 
Evet bağlantı şekli doğru... Resimdeki şekilde bağlantı tam olarak verilmiş...
 

Ekli dosyalar

  • soedinenie.jpg
    soedinenie.jpg
    65.1 KB · Görüntüleme: 71
arkadaşlar yukarıdaki linkteki mach3 interface board ve HY-DIV268N-5A arasındaki bağlantının doğru olduğunu belirtildi ve aynı bağlantıyı uyguladım .mach 3 ayarlarını yaptım..fakat motorlardan inleme sesi geliyor dönme yok..dip swich ayarlarından olabilirmi?birde step motorlar 8 uçlu. 4 uçlu bağlantı yaptım. power 24 volt 13 amper
 
Usta arkadaşlardan daha iyi çözüm önerileri gelecektir. Benim önerim önce tek motoru bağlayıp çalıştırmayı deneyin. Motor stall (durma-takılma) nedeni ile dönmüyor olabilir, eğer varsa micro step ayarlarınızı (dip switch üzerinden) artırabilirsiniz, örneğin 1/16 gibi. Micro step artıkça da güçten kaybedersiniz.

Mach3 "Motor Tuning" den motorun hız ve ivme değerlerini düşürmek de işe yarabilir.

Motor kablolarınızın bağlantısında da hata olabilir. Eğer aşağıdaki motorlardan kullanıyorsanız, renk kodları bağlarken işinize yarayabilir. Farklı motorsa renk kodları da farklı olabilir, önce aynı sarımdan çıkan kablo uçlarını belirlemeniz gerekir. Genelde paralel bağlantı tercih ediliyor.

http://sahinrulman.com/site/images/...otor/57BHH82-300E-21BE___57BYGHR405__ENG_.pdf
 
Son düzenleme:
dip switch ayarını yapınca motor döndü fakat mach 3 üzerinden manuel kumanda ettiğimde sadece tek yöne ilerleme var..x+ veya x- ye bastığımda aynı yöne gidiyor.amatör olarak elektronik ile uğraşıyorum..bağlantıları tekrar kontrol ettim sorun yok.
 
yukarıdaki verdiğim linkteki bağlantıyı tekrar tekrar kontrol ettim.:(
 
Her kartın pin yapısı (haberleşmesi) farklı. Kartınızın tanımları ile "Motor Outputs" çakışıyor mu. Karttaki bir arıza olasılığına karşı motoru farklı bir eksene bağlayıp deneyebilirsiniz.
 
bu da benim ilk cnc router

OqyIfY.jpg
 
Port pin sekmesinde ayarların hepsi tam mı ?

8 kablolu motoru 4 uçlu olarak doğru bağladığına emin misin ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst