Logo güç kaynağı devresi yardım

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba
tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bir makinanın sıemens logo ile kumandasını yapıyorum bu makinalar şantiye ortamında çalıştığından elektriklerde problemler oluyor (Gerilim düşmesi , Nötre faz bağlanması veya iki faz kalma gibi ) Bu da logoya zarar veriyor daha önceleri güç kaynağı kullanmıyordum. Şimdi güç kaynağı ile Logoyu koruyabileceğimi düşündüm . Aşağıdaki eklediğim devrenin açıkları neler olabilir ve nasıl önlem albilirim bildirirseniz sevinirim.

yk-1200-LOGO.jpg
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC min fazla girişi olmadığı için acil stopla enerjisini kesmeyi düşündüm. Ancak güvenlik röleleri hakkında pek fazla bilgim yok biraz daha ayrıntı verbilirseniz sevinirim.
 
Çizmiş olduğunuz projede dinamik frenleme işlem görmez, Df kontaktörü için gerilim aynı faz' lardan vede yanlış yerden alınmış. Ayrıca DF kontaktörü A2 akım yolu üzerine seri lamba bağlı. İlaveten enversör şalter neden kullanıyorsunuz, manuel olarak dönüş yönünü değiştirmek içinmi ? İleri ve geri kontaktörleri arasında elektriksel kilitleme yapılmamış, logo bu emniyeti nasıl sağlıyor ?

Sizin, " Dinamik frenlemeli devir yönü değişebilen " kumanda devresine ihtiyacınız var.
Uygulamada bu çalışma için logo kullanmak maliyeti artırır, bence gereksiz yinede seçim sizin .


Gerilimin düşmesi veya yükselmesi, motorun iki faz' a kalma durumu vede faz sıralamasının değişmesi gibi olumsuzluklarda koruma röleleri kullanılmalıdır.

Ayrıntılı bilgi için bakınız ;

https://www.entes.com.tr/urunler.asp?livecatID=0&livecataltID=0

http://www.emasas.com.tr/urunler.asp?id=9
 
Dinamik frenleme çıkışı nötr e bağlanacak orayı yalnış çizmişim teşekkürler. makine sürekli yer değiştirdiği için fazları manuel değiştirmek için enversör kullandım.

Tabiki elektriksel kilitmeyi logo ile yapıyorum
 
arkadaşım dinamik frenleme sorununu çözdüyseniz kumandada bir eksiğiniz daha var bence
3 faz koruma rolesi ilave ederseniz fazlardan herhangi biri giderse kumandayı kesebilirsiniz.
veya 3 adet 220 volt role koyarak rolelerin açık kontaklarını seri bağladığınızda aynı işlemi görür.
teşekkürler....
 
3 adet 220 volt role koyarak rolelerin açık kontaklarını seri bağladığınızda aynı işlemi görür. demişsini bunu tam anlayamadım çizerseniz memnum olurum. teşekürler
 
arkadaşım senin için çizdim ama nası göndereceğimi bilmiyorum.
şunu söyleyebilirim
3 adet 220 volt rolenin bobin uçlarının her birini r-s-t olmak üzere birer fazla besle.diğer bobin uçlarını da köprüleyip nötüre bağla. artık 3 faz olduğu sürece 3 role de çekecektir. her rolenin birer açık kontaklarını birbirine seri olarak bağladığında her hangi bir kumanda devresine bağlayabilirsin. artık herhangi bir faz kesildiğinde role bırakacak kumanda devresi kesilecektir. istersen bu rolelerin diğer kontaklarını kullanarak 3 değişik lamba yakıp hangi fazın gittiğini bu lambaların sönmesiyle anlayabilirsin ..
teşekkürler....
 
Çizime gerek kalmadı yazdığınızdan ne demek istediğinizi anladım ilginiz için teşekkür ederim
 
mesafe uzunsa ara kablosundaki röle çektiğinde enerji gelen kablo nun birtanesi çıksa kopsa da o röle bırakmayacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst