LNB ile receiver arası kabloya ek

scorpion eyes

Uzman Üye
Katılım
22 Tem 2011
Mesajlar
1,141
Puanları
201
Çanak anten sisteminde LNB ile receiver arası RG59-U anten kablosunu uzatmam gerekiyor en sağlıklı eki nasıl yapabilirim? Nasıl bir konnektör kullanmalıyım? Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
 
kendi yaptğım uzatmada uçları güzelce lehimledim. canlı ucu lehimleyip bantladım. daha sonra bunun üzerini şaseyi de içine alacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayıp sıkıca sardım. Henüz bir problem yaşamadım. Bu şekilde yaparsanız sıkıntı olacağını sanmam.
 
piyasada satılan kabloları eklemek için özel ekler var bunları kullanabilirsin
 
Piyasada anten kablosunu eklemek için, F-F konnektörler var 2 tarafıda dişi . Bu işinizi görecektir.Havya ile yapılan ekten daha sağlıklı olacaktır...
 
Evde kablo tv kullanıyorum, tesisatı elden geçirirken tüm odalara 2'şer adet tv prizi ve kablo çektim.Her odaya ayrı ayrı kablo çekip veri kaybı olmasın derken tv malzemesi satan yerde kablo alırken bağlantı splitter'ı buldum ve 20 kadar aldım.Fiyatı çok cüzi 1 tl. civarında.T ve Y şeklinde olanlar var.İnput ve output uçları var.Gelen hattı inputtan girip diğer 2 uçtan istediğim yere götürdüm.Ana girişten çok uzak noktadaki tv.ye kadar HD görüntü kalitesi değişmedi.Şiddetle tavsiye ederim, lehim, havya, yalıtım falan uğraşmanıza değmez.Basit bağlantı konnektörünü tavsiye etmem, yaparsanız veri kaybınız olur.


Benim kullandığım buna benzer bişey, farklı tip ve fazla output çıkışlı (3-6-9 çıkışlı) olanlarda mevcut.
Split-1.jpg


Split-2.jpg
 
Sn speedy0975 bahsettiğiniz splitter benimde ilk aklıma gelen malzeme olmuştu ancak onların içinde direnç olduğunu biliyorum kayıp olur diye vazgeçmiştim. Öneriniz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst