LED Projektör yanıp sönüyor

giallo

Üye
Katılım
14 Ocak 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba,

Bir bağ evinde enerji ihtiyacımızı karşılamak amacıyla Güneş Paneli sistemi kurdurdum. Evde, 2 adet iç aydınlatma (30 watt + 10 watt) tasarruflu ampul, 1 adet TV ve dış aydınlatma için kulllanılan 3 adet LED projektör kullanılıyor. Şimdiye kadar bu sistemi jeneratör ile çalıştırmaktaydım.
Satın aldığım sistemde 4 adet 220 watt güneş paneli, 6 adet 12 V 100 A/h lik akü, 1 adet 30 A Şarj regülatörü ve 1 adet 1700 watt inverter bulunuyor. Sistem kurulduktan sonra ilk denememizi yaptığımızda ilginç bir şey ile karşılaştık. İç aydınlamalar ve TV sorunsuz olarak çalışıyor. Ancak bunlar çalışırken dış aydınlatmada kullandığımız LED projektörü açtığımızda tüm cihazlar hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlıyor. 3 LED projektör birbirinden bağımsız bir şekilde tek tek sorunsuz çalışabiliyor ancak çalışırken diğer LED projektör ya da iç aydınlatmalardan birini açtığımda tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum.
Yine çok ilginçtir ki, belki 30-40 denemeden sonra bazen tüm elektrikli aletler aynı anda sorunsuz çalışıyor.
Bir diğer denemede iç aydınlatmalar TV ve 1000 watt'lık matkap aynı anda çalıştırdık ki, sistemin gücü yetersiz mi kalıyor sorusuna cevap bulabilelim. Sorun yok, hiç teklemeden çalışıyor.

Bu konu hakkında deneyimi olan ve problemin ne olduğu konusunda bilgisi olan arkadaşların yorumunu rica ediyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
inverter kaynaklı bir sorun gibi kullandığınız cihazlarda tam sünüs gerekli cihazlar değil buzdolab,ı çamaşır makinası gibi cihazlar kullansaydınız inverteriniz tam sinüs olmak zorundaydı ama fazla yük bile yok sistem zaten büyük
 
Bir adet buzdolabı da eklemeyi planlıyoruz. Bu nedenle sistemi kuvvetli tutmayı tercih ettik. Ama malesef en başından böyle bir problemle karşılaştık. Umarım çözümünü bulabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst