Led ile bina içi aydınlatma

ysnclskn

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
417
Puanları
1
Yaş
35
Evimi akkor flamanlı veya floresan lambalar yerine led ile aydınlatmak istiyorum. Yaklaşık 10 adet lamba var değişecek. Bununla ilgili herhangi bir firmanın (Türkiye'de olan) kataloğun ekleyebilir misiniz? Lümen lüks bilgileri falan.
 
Evin tüm aydınlatmasını LED ile mi yapmak istiyorsunuz ? Şu yüzden sordum LED ile aydınlatmada şu an akkor veya florasan kalitesinde bir ışık elde edilemiyor diye biliyorum, o yüzden LED aydınlatma daha çok acil durum lambaları bahçe vs yerlerde kullanılıyor, misal olarak bir okuma ışığını LED kaynaktan almanız mümkün değil eğer son bir kaç aydır bir şey değişmediyse
 
çinli amcalar haldır haldır yapıyorlar:D
bant tipi armatur,dış aydınlatma armatürleri vs vs.
hata okuma lambası bile yapmışlar,hemde şarjlı...
 
1 evin 3 odalı tüm aydınlatma sistemi size 400tl gibi bir masraf açar
 
peki burdaki amac ne yani neden led e gecmek istiyorsunuz gorüntümü sadace ??
 
Led li aydınlatma enerji tasarrufu sağlar ve görünümü güzelleştirir. Fakat son nesil floresan lambalara göre %30'dan daha fazla tasarruf yapmak istiyorsanız aydınlıktan ödün vermeniz gerekecektir. 60 W'lık 5 metrelik bir şerit led 10 m2 den daha büyük bir odayı fazla aydınlatamaz. Zaten böyle bir odayı aydınlatabilemek için 20-30 W'lık birkaç tane floresan lamba yeterli olacaktır. Aynı kapıya çıkıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst