Led aydınlatma...

mgokce

Üye
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
88
Puanları
1
Yaş
36
Led aydınlatmanın daha tassruflu olduğu malum ancak ilginç sayabileceğim bir olay yaşadım... bir markanın 100W ampul yerine kullanılabilecek diyerekten piyasaya sürdüğü 14W çeken bir led aydınlatıcısı mevcut.. Ancak benim yaptığım ölçümde 100 w lık normal bir ampul 100w yakın bir değer çıkıyor ancak yine devamında yaptığım ölçümde led in 32 W çektiğini gördüm... acaba ledden mi kaynaklanıyor yoksa ölçümde mi bir hata yapmışımdır... bu konuda bilgi verirseniz sevinirim... iyi çalışmalar herkese ...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
32 watt led ampülün AC'de çektiği güçmü? Eğer üzerinde düzgün sürücü varsa o kadar güç tüketmez...
 
benzer şeyleri powerLED' lerde çok soruyorlar bana :)

350mA ile 1.2W olan LED' i 700mA ile sürüyorlar. bir de dandik sürücü takıyorlar. LED armatürün çektiği güç 3W oluyor neredeyse.

sizde öyle birşey yok sanırı. direk ampül değiştiriyorsunuz?
 
Üzerinde ki sürücü verimsiz ve kötüyse gayet mümkün, gözümle şahit olduğum 350 mA ile çalışacak ledi beslemesinde 1,5 amper harcayıp çalıştıran sivri zekalı vardı, hesapta tasarruf... 14 watt led ampul ile 100 watt flamanlı ampul ışığı ayrıyetten zor, 80-85 watt ancak... Philips bile 1/6 oranını kullanır, 1 watt led=6 watt akkor flaman...
 
Kısacası led firmasının kalitesizliği.... haksız mıyım?
 
Kalitesiz değilde yüksek verim standartlarını karşılamıyor diyelim...
 
Eğer aldığın ürün Çin malı ise; 14 W ledlerin gücüne diyelim, %20 ya da %25 sürücü kaybı varsa güç tüketimi 14+(14*,25) = 17,5 W olur. Bir de güç faktörü 0,60 ya da 0,50 arasında ise olur sana 32 W. Işık şiddeti Lumen olarak dersen 100 W lambanın katalog lumen değerini söylersen karşılayıp karşılayamayacağına bakabiliriz. Ama benim düşüncem karşılamayı bırak yanına bile yaklaşamazsın (Çin malı ise)
 
ledlerde bir problem olduğu kesin.
 
Daha tasaruflu olduğu malesef malum değil. Özellikle de alan aydınlatmada. Her türlü led armatürü her türlü diğer armatürler ile kıyasladık ışık şiddeti ve maliyetten bütün zorlamalarımıza rağmen sınıfta kalıyor. Hala karlı bir yatırım değil.
 
sn. h.ugur hangi armatürler ile kıyaslama yapıldı bilgi verebilirimisiniz acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst