LCD TV Alırken Dikkat Edilecek 10 Nokta

mumtaz58

Üye
Katılım
3 May 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
28
Beklentilerinizin karşılığını alacağınız doğru LCD ve plazma TV’yi alırken bazı konulara dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki 10 tüyoya göz atmadan LCD ve plazma TV almamanızı öneririz. Göz zevkinize ve yaşam keyfinize çok fazla şey katacak bir düz ekran televizyon alırken, karar vermek hiç de kolay değildir.

1- Şimdiye kadar televizyonlar ve teknolojileri hakkında duyduğunuz her şeyi unutun. “LCD TV’ler plazma TV’lerden daha iyi”, ya da “HD uyumlu televizyonlar inanılmaz pahalı” gibi söylemlere kulak asmamalısınız. Çünkü yeni nesil ve özellikle de düz ekran (flat screen) TV teknolojisi çok dinamik olduğu için duyduğunuz her şeyin geçerliliği birkaç ay ile sınırlı kalabilir.

2- HD teknolojisinin gelişimine kayıtsız kalmayın. Uydudan erişilebilir kanalların yanı sıra, deneme yayınına başlamış olan Türk kanalları ve bu yıl içinde tüm platformunu yüksek çözünürlüğe taşımaya hazırlanan eski ve yeni dijital yayın kuruluşları yüksek çözünürlüğü daha da ilgi çekici hale getiriyor. Dolayısıyla televizyon tercih ederken HD-Ready ya da tam HD destekli olmasına dikkat etmenizde fayda var.

3- İzleyeceğiniz yayının aldığınız televizyonla beraber yüksek çözünürlüklü olacağını beklemeyin. Çünkü eğer yayın veya izlediğiniz kayıt HD değilse, görüntü de HD olmayacaktır. Unutmayın, eğer yüksek çözünürlüklü bir görüntüyü izlediyseniz, eski görüntülerin hepsi gözünüze kötü görünecektir.

4- Gelecek geniş ekrana açılıyor. Yüksek çözünürlük destekli bir televizyon tercih ediniz. Şu anda yayınların neredeyse tamamı 4:3 ekran biçimi ile size ulaşıyor. Dolayısıyla geniş ekran (16:9) bir televizyona sahip olduğunuzda ya biraz deforme görüntü izleyecek ya da kenarlardaki siyah çizgileri görmezden geleceksiniz. Ancak gerek DVD filmlerin geniş ekran desteği ve gerekse de zaman içinde yayınların giderek geniş ekrana (16:9) döneceği düşünüldüğünde, tercihinizi geniş ekrandan yana kullanmak daha doğru olacaktır.

5- Fiyat/Performans araştırmasından sonra, izleyeceğiniz ortama uygun ekranı tercih edin. Ne kadar büyük ekran seçerseniz, televizyon seyrederken o kadar çok keyif almanız mümkün olacaktır. Örneğin 105 cm geniş ekran bir televizyon varsa görüntüyü en iyi şekilde algılamak için boyutun 1.5 ile 3 katı arasında kalan mesafede oturmak en iyi görüşü sağlayacaktır. O yüzden televizyon büyüklüğüne karar verirken kullanacağınız ortamın boyutlarını göz önünde bulundurmanız önemlidir.

6- Aklınızdan geçirdiğiniz teknolojiyi öğrenin. Artık çok geniş bir ürün yelpazesinden seçim yapma şansına sahipsiniz. Ancak bu ürün, model ve teknoloji çeşitliliği aynı zamanda kafanızı karıştırabilir. Aklınızdaki teknolojiye sahip ürün yelpazesinde yer alan cihazların temel özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini iyice öğrenmelisiniz.

7- Seçmeyi düşündüğünüz ürünü almadan önce arka panelini kontrol edin. Genellikle almayı düşündüğümüz ürünün teknik özelliklerini inceledikten sonra fiyat, boyut, estetik, malzeme ve görüntü kalitesi gibi özellikleri değerlendirip uygun ürüne yöneliriz. Bütün bu değişkenler içinde öne çıkan ürünleri incelerken arka paneldeki girişleri ve çıkışları da kontrol etmenizi öneririz. Çünkü bağlamanız gereken cihaz sayısı kadar giriş ve çıkış ya da ihtiyaç duyacağınız bazı bağlantı tipleri yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz.

8- Bütçe ve beklentilerinize göre alışveriş yapın. Ultra ince düz ekran TV’lerin günümüz görüntü teknolojilerinin yerini almaya başlamasıyla beraber kusursuz görün tülere kavuşmak mümkün. Ancak burada beklentilerinize ve bütçenize göre hareket etmeniz gerekmektedir. Özellikle büyük ekranlı plazma ve LCD’lerin fiyatları hala aynı boyuttaki projeksiyon ya da tüplü televizyonlara göre biraz yukarıda kalıyor. Ayrıca LCD ve plazma TV’lerin geniş ürün yelpazesiyle birlikte, fiyat seçenekleri de oldukça fazladır.

9- LCD ve Plazma TV alırken teknolojiye ve ev sineması sistemlerine uyumunu göz ardı etmeyin. Alacağınız LCD ve Plazma TV’nin daha sonra alacağınız cihazlara ve teknolojilere uyumlu olması gerektiğini unutmayınız. Alacağınız düz ekran televizyonun HD tabanlı olacağını da düşünürsek; HD kablolar, HD destekli alıcılar veya yeni çıkacak HD destekli ürünler için yeni masraf yapmanız gerekebilir. Onun için teknolojisini, teknik özelliklerini ve yeni teknolojilere olan uyumunu iyice araştırıp, ona göre alışveriş yapmalısınız.

10- Alışveriş yaptığınız yerin güvenilirliğini önemseyin. Spot piyasadan alışveriş yapmayın. Piyasada aynı model ve marka LCD ve Plazma TV’yi pek çok mağazada bulabilirsiniz; bu durumda alışveriş yaptığınız yerin güvenilirliği, satış sonrası hizmeti de büyük önem kazanıyor. Alacağınız ürünün Türkiye’ye markanın kendisi ya da ithalatçısı tarafından getirildiğinden emin olun. Spot piyasadan kesinlikle alışveriş yapmayın.
 
Çok teşekkürler.. Benim gibi yeni evlenecek olanlara aydınlatıcı bilgiler. :)
 
Konuya artık LED tv leri de eklemenin zamanı gelmiş.
Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst