lcd ekran sorunu

tobrak

Üye
Katılım
14 Eki 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhaba elimde 16*2 yaoyu ym1602g1 model lcd ekran var.Proteusta rahat çalışıyor fakat devreyi kurunca üst kısımda tamamen siyah ekran görünüyor.Forumda biraz araştırma yaptım bu sorunla karşılaşan kişiler var fakat sorunu tam anlamıyla çözebilen yok sanırım.Yardımcı olabilecek arkadaşlar yardım edebilirmi veya daha önce bu sorunla karşılaşıp çözebilen varmı?Şimdiden teşekkürler.
 
Adaptör switching olabilir.. Besleme düzensiz olunca bazı adi lcdler bozuk görünüyor.. Pille deneyebilirsin mesela öncelikle..
 
kullandığın lcd datasheet kontrolu yap genelde bacak abğlantıları farklı oluyor
 
lcd ye yazma ile ilgili gecikme tanımlamaları var proton da aşağıdaki gibi bendeki devrede 50 nin altında bir değer girersem aynı sorun oluyor lcd den lcd ye farkedebilir

Declare LCD_CommandUs = 100
Declare LCD_DataUs = 100
 
asm de yazıyorsan ekranı sil,kursoru basa al komutlarını göndermeyi unutmus veya 4bit-8bit data secimini yanlıs yapmıs olmayasın.
 
ekran karekter parlaklığını ayarlaa sanırım 3 nolu bacağına 10k trimpot korak bu bacağa valtajı ayarlayarak dene bendede olmuş idi direk şaseye verdiğinde tamamen üst sıra siyah kalıyordu hatam varsa affola
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst