lazer cnc makinam lazer söndürme

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
merhaba,

amatör olarak yaptıgım ardunyo cnc sheld ile lazer cnc devrem güzel çalışıyor g-code yi cam bam programı ile ile çıkarıyorum. 2 eksenli bir sistem x ve y uçta lazer var yakma yapıyor.
bir problemim var çözüm bulamadım.
örneğin yazıyazacam A B C takım yollarını oluşturup g-code oluşturuyorum. makinaya verince a dan b ye geçerken lazeri söndürmüyor. bu da arada geçişlerde iz bırakıyor. o geçişleri hızlı yaptırıyorum ama yinede hoş olmayan bir iz kalıyor. bunun için geçişlerde lazeri kapatmasını istiyorum bunun çözümü programda vs. varmıdır.
 
LPT kart olsaydı, Spindle on/off rolesini kullan derdim,
arduino da nasıl oluyor bilmiyorum.
 
himm. detayli bilgi verebilir misiniz bu röle hangi pinden sürülür. programdan bunu kontrol etmek için birşey yapmamız gerekir mi.
 
Sorun muhtelemen Z eksenini yüksekliği ile lazeri kontrol etmediğiniz için.
Gerçi G0 larda lazeri kapatmak bile iş görür.
Arduino için kullandığınız programın tam kaynak kodu varmı?
 
yok malesef, kodları yuklü aldım. altta arduıno var üsttede cnc sheld var. aslında burda z ekseni yukarı komutu geldiğinde bir pin aktif olsa aşağı komutu geldiğinde pasif olsa o çıkışı röle ile lazerin enerjisini kesecem ama o sinyal nerden alınır tam kestiremedim.
 
z direction pini ile de aç kapa yapabilirin röle ile ben bu şekilde yapmıştım z ekseni eksi ya da artı yönde +5 volt vermesi gerek diğer durumda tersi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst