Lavabo meşgulken dışarıda ışık yansın istiyorum, nasıl yaparım?

nefesalmak

Üye
Katılım
12 Haz 2013
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
52
Selamlar. Başlık biraz garip oldu affedin. Işyerimizdeki lavabo kapılarında buzlucam vb yok. Bu nedenle lavaboya giren biri kapıyı kapattığında içeride biri var mı yok mu anlaşılmıyor. Lavabonun ışığını yaktığımda dışarıda da bir küçük lambanın yanmasını nasıl sağlarım?
Teşekkürler.
 
Lavabonun dış kapısının üstüne içerideki lambadan paralel hat
çek. asansör kabinlerinde bulunan kırmızı meşgul yazısından bir tane al.(internette arattır)
lambanın çalışma voltajına göre gerekirse bir tane trafo ile bağlantısını yap.Oldu bitti..
 
Teşekkür ederim. Asma tavan ve spot duy mevcut. Tasarruflu ampuller kullanılıyor. Sorun yaratır mı?
 
yaratmaz kardeş.internette gorsellerden arattir.isikli mesgul yazilari var,ust kapi pervazina montajini yap hic problem olmaz.kolay gelsin.
 
Teşekkürler tekrar. Peki aynı amaç için evde bir çalışma yapmak istiyorum ama bukez ampulden değil de anahtardan almak mümkün ıolur mu? Yani evde kır dök yapmıyım, kabloyla filan uğraşmıyım diye, anahtarın hemen üzerine küçük ve dekoratif bir ampul koysam, lavabonun ışığı yanınca o da yansa.

Böyle birşey mümkün mü?
 
tabiki mumkum.anahtarin cikisindan fazi yukari mesgul lambasina gotur..yakinlarda biyerde buat var ise ordan da bir notr bagla yeterli..
 
tabiki mumkum.anahtarin cikisindan fazi yukari mesgul lambasina gotur..yakinlarda biyerde buat var ise ordan da bir notr bagla yeterli..

Çok sağolun. Yalnız bir küçük ricam olacak. Terimler konusunda hatta elektrik konusunda zerre bilgim yok. Elimden iş gelir ama sözkonusu elektrik olunca insan 2 kere düşünüyor. - Buat var ama nötrü nasıl anlarım? - Fazı yukarı götür demişsiniz, faz nedir :p:D?
 
elektrikci cagirmalisin kardesim.kolay gelsin.
 
İşi bilmiyorsan ehline bırak. Evde ben aynı meşgul uyarısı için ışıklı anahtar kullandım ama ters sönükken meşgul, merdiven butonu olarak kullanıldı, mantık aynı anahtardaki kablolara direnç ve neon bağlıyorsun anahtar/devre açıkken ışık veriyor, kapalıyken yanmıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst