Laptop'u olanlar, bu uyarıya DİKKAT....

ister başka sürüm kullanın ister koruma kalkanı yapın hackerlerin önüne geçermesiniz en büyük çözüm ise önemli bilgilerinizi pc nizde bulundurma manızdır .
 
arkadaşın da dediği gibi birçok önemli program linux sistemlerde çalışmıyor bu nedenle windows'a bir çeşit muhtacız..sadece netten gezinmek isteyenler için linux ideal ama bu devirde kim sadece nette geziniyor ki :)
 
Konuyla ilgili naçizane fikirlerimi ve önerilerimi paylaşmak isterim.

1. Eğer bilgisayara sızmış bir virüs ya da trojan benzeri korsan yazılım varsa, bilgisayarın beklemede, uyku modunda vs olmasına gerek yoktur. Zaten bilgisayar büyük oranda korsan yazılımın kontrolüne girmiştir. Program, işlemcinin yüzde beş/on kadarını meşgül edecek şekilde kendini ayarlar sessizce işini halleder. Şifre bulma işini de basılan tuşları izlemek suretiyle halledebilir(bkz. keylogger).

2. Uzun zamandır sadece Ubuntu Linux işletim sistemi kullanmaktayım. Virüs, trojan, korsan yazılım gibi konularda kafam oldukça rahat. İnternet explorer ya da yalnızca windows'ta çalışan yazılımlara ihtiyaç duyduğumda(wine haricinde) VirtualBox çözümünü devreye sokuyorum. VirtualBox içindeki sanal bilgisayarda Xp kurulu ve gayet performanslı çalışıyor. Açıp kapaması saniyeler sürüyor.

Not: Belki kafanıza takılabilir. Bilgisayarım 1.6 Ghz Thinkpad sub-notebook ve 2 Gb ram. İşlemci çoğu zaman güç koruma modunda (800 Mhz) çalışıyor. Sanal bilgisayarın belleğini (ram) 500-700 mb gibi bir değere ayarlarsanız sorunsuz çalışır. Benimkilerin biri 512 mb, diğeri 336 mb.

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışabilirim...
 
ben vindows icine ubuntuyu kurdugumda ubuntu10gb yer kapladi.sadece ubuntuda. (linuxkurulurken) hardiskin formati degistiginde ne kadar yer kapliyor .tskler.(ubuntu harfy heron surumu)
 
8 yıldır windows xp kullanıyorum.Bilgisayarıma giç virüs yok çünkü bilgisayarı iyi bir vurus programıyla her hafta 2 kez tarıyorum.Üstelik pc nizin alanı ne kadar olursa olsun C: ve D: diskine bolun tum herşeyinizi D: diskine koyun programlarıda D: ye kurun.
İnterneten araştır D: diskini c olarak kullanma diye yani C: diskinde windows olucak modeminizin portlarına bakın vurus programları bulamıyo açık port var. C: ve D: ye şifre koyun bence ve hiç bir dosya paylaşıma açık olmıcak.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst