Laptop pili şarj

@XDiscovery eline sağlık biraz detay verebilir misin devre üzerinde değişiklik yapmış mıydınız? Ben de sipariş vermiştim gelmesini bekliyorum usb doctor'un arabada kullanmayı düşünüyordum ama satıcı özelliklerine 4-9v yazdığından biraz hayal kırıklığı yaşattı, resimlerinizdeki voltajı görünce suratımda gülümseme belirdi :).
 
Son düzenleme:
@XDiscovery eline sağlık biraz detya verebilir misin devre üzerinde değişiklik yapmış mıydınız? Ben de sipariş vermiştim gelmesini bekliyorum usb doctor'un arabada kullanmayı düşünüyordum ama satıcı özelliklerine 4-9v yazdığından biraz hayal kırıklığı yaşattı, resimlerinizdeki voltajı görünce suratımda gülümseme belirdi :).

Merhaba hocam, valla benimkinde de max 9v yazıyordu ama tesadüf aliexpress de gezerken benimkinin bir değişik modeline max 18v yazmışlar. Bunu gören durur mu :) hemen bağladım güç kaynağına verdim ayarı :) valla 18 e kadar sorunsuz bu da çıktı. Fazlasına elim varmadı ve bana da 18 volt zaten yeterliydi. Söktüm girişi çıkışı bağladım buna. Şimdi sadece volt ölçüyor ama yetiyor.
Bunu bağlama amacında ; Piller kaliteli sony pil. Deşarj olurken 3 volttan aşağı düşmemesi gerekiyor. Hanımın süpürgesi de mübarek yutan eleman gibi... Artık mecburen volt metreyi bağlayıp hanıma öğrettim. 12 den aşağı ise calistirmiyorsun ve direk şarja takıyorsun :) aslında tek bir pilin çıkışına takıpta kontrol edilebilirdi.
Peki siz araçta ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleme:
Pilleriniz eşdeğer ise 3 adedi için 12 volt 1 amper modem adaptörü kullanabilirsiniz. Belirli aralıklar ile pil gerilimlerini eşitliğini kontrol edersiniz. 0.2 volt farklılık görürseniz pillerinizi eşitlemeniz gerekecek. Bu değerler 3s gurup için geçerlidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst