Laptop açılırken flash yapıyor sonra kapanıyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım merhabalar. Bir laptop geldi arızası açılırken flash yapıyor ve masaüstü açıldıgında görev cubugunda da flash yapıyor laptop kapanıyordu. Bu arada batarya ölü adaptör devamlı takılı.
Ustalarım ınverter devresi veya florasanlardan birisi gitmek üzeredir diye şüphelenirken arıza adaptörde çıktı. Ayrica adaptorun cikinda da 20 V okunuyordu. Akimda sorun var galiba.
Paylaşayım dedim belki birilerine faydalı olur diye düşündüm. Başka adaptör vardı ben de çıkış ucunu alıp sağlam adaptöre taktım sorun ortadan kalktı.
O adaptörün tamirini de başka başlık altında devam etmek istiyorum.
İyi günler.
 
power ışığının flaş yapması güç kaynağıyla ilgili zaten galiba, bendede masaüstü vardı aynı şekilde açılmıyordu, güç kaynağını değiştirmiştim, hiç bir sorunu kalmadı.
 
Power isigi degil ekran flash yapiyor. Yazdim yukarida.
 
Merhabalar, sn.Öğretmen27 Hocam (Doğan ustam) Zaten laptopların power supply'larının besleme çıkış voltajları yanılmıyorsam genellikle 18.5 - 19 volt dc. aralığında olması da lazım, bendeki laptop adaptörü de 18.5 volt dc. ile çalışıyor örneğin. (19 volt dc. ile çalışanlarına da rastladım) Zaten sizin voltajınız da 20 volt dc. olup sadece 1-1.5 volt dc.'lik normalden bir sapma var gibi sn.hocam. Ama işletme sisteminin açılmasından sonra flaş yaparak kapanmasına asıl neden olan olay bence bu adaptörün iç devrelerindeki bir aksaklıkla yeterli amperi verememiş olmasından olabilir diye de düşünüyorum. Diğer adaptörde ayni sıkıntının olmaması laptopun iç elektronik devresinin çok sağlıklı olduğunu bize direk gösteriyor. (Karşılaştırmalı ve düz yürütülen bir mantıkla)

Bu paylaşım için çok teşekkür ederim sn. hocam, herkes için emsal (örnek) teşkil etmesi açısından bu paylaşımınız oldukça önemlidir. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Adaptordeki arizayi da buldum ustalarim. Blok sisik degil ama icten kuru kapasitemetre ile olctugumde deger gostermiyor.(47uf 400V)
Bu arada ustalarim A70 smd direncin degeri nedir? Nette arastirdim bulamadim. Asagida foto var. Olcu aleti ile 3.22 kohm gosteriyor ama nasil hesaplaniyor onu merak ettim
 

Ekli dosyalar

  • 20170424_123932.jpg
    20170424_123932.jpg
    192.8 KB · Görüntüleme: 17
Elinize sağlık Doğan Ustam, artık elinizden hiçbir şey de kurtulmuyor doğrusu. :) Kolay gelsin. Saygılarımla. (Biraz da takılayım dedim :))
 
Tesekkurler Binbasi Hocam sayenizde.
O direncin degerini hesaplama ile ilgili bilginiz var mi acaba? Hic bir kaynak da bulamadim
 
Elinize sağlık ama güçte bir sorun olduğunda powersupply ekran flash yapmadan bilgisayarı kapatması gerekirdi... İyi geceler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,476
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst