Lamba takarken hep sigorta atıyor

murattea

Üye
Katılım
3 Haz 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
20170603_074257.jpg
20170603_074236.jpg

Arkadaslar slm. Aranizda yeniyim. resimde gördüğünüz gibi 2 kablolu ( mavi-kahverengi) lamba aldım. Tavandaki 4 lü kutucuğa taktım . birini en sağda bulunan sarıya, digerini ise el soldaki kırmızıya. Cunku ortadaki kırmızı ve mavinin uclari fazla çıkıktı ve oraya takilmayacak diye dusundum. Sigorta atti.

Neyi neye baglayacagim acaba?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Muhtemelen,mavi ve kırmızılardan birtanesine bağlanacal.Anahtarınız komütatör ise,anahtarlardan birine basınca lamba yanar.Ölçü aletiniz varsa,kontrol ederek yapsanız iyi olur.Kesik kablolu yerler doğru gibi.Sigorta attığına göre,lamba duyu arızalı olabilir.
 
Bence sıfırlama var. Toprağa başladığınızı bu yüzden attığını dusunutyorum
 
Mavi nötr kırmızılar komitator anahtardan gelen faz sari -yesil toprak. Siz faz ile toprağa bagladiginiz için kaçak akım atıyor.mavi ile kırmızılar dan birine baglamaniz gerekiyor.kolay gelsin.

Sent from my SM-J320F using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
takılmayacak diye düşündüğünüz yere bağlarsanız sorun kalmaz sizden once biri oradaki lambayı direkt keserek almış ..:D:rolleyes::rolleyes:
 
Evet, doğru bağlantı mavi-kırmızı arası (Kabloda bakır çoktelli kalıntıları içinde kalanlar) olacaktır, çünkü kırmızılar kömütatör anahtardan 0-1-2 şeklinde gelen 1 ve 2 faz çıkışı uçlarıdır, mavi ise şebekeden gelen nötr ucudur. (Sürekli bağlı kalan, bir flüoresan bağlı olsa da ışıma olmaması için nötr 'e sürekli bağlı olan) Yeşil-sarı toprak ucudur, siz yanlışlıkla kırmızı-sarıyeşil arasına yani faz-toprak arasına bağladığınız için K.K.K.K.R.'si bu durumda sürekli olarak atmıştır. (Kaçak algısı yüzünden) Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst