Labview Modbus TCP komutu ile Delta PLC den data okuma (Örnek Çalışma)

iibrahimc

Üye
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
482
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Bilecik
DSC kullanmadan...

upload_2017-6-12_0-25-34.png
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn. iibrahimc,

Paylaşımınız için teşekkürler. Sadece bir ekleme yapmak isterim.

Kullanmış olduğunuz API yine DSC modül ile gelen API'dir. DSC modülü yüklemeden yapmak isterseniz, VI Package Manager'dan "NI Modbus Library" indirmelisiniz. İki kütüphane arasındaki fark sadece destektir. DSC modül içeriğinde olmayan kütüphaneye NI resmi olarak destek vermemektedir. Ama ben kullanıyorum, şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadım.

Bilginize,
 
Sn. Etuzuner ,
Detaylı anlatımınız için çok teşekkürler...
 
Merhaba.
Çalıştığım kurumda labview kullananlar var. Ancak onlarda yolun başındalar. Bende denemek için PC kurulumunu yaptım ama daha çalıştırıp bakmak mümkün olmadı. Merak ettiğim şey, sizce bu labview son kullanıcıya yönelik olarak uygun bir programmi acaba? Yani işe özel programı labview ile yazıp kullanıcıya verince adam exe prg gibi kullanabilir mi yoksa labview kurup birde kullanımını öğrenmek zorunda kalacakmi?

Yoksa c+ ile çalışmak mı daha doğru?

Fikirleriniz benim için yol gösterici olacak.
 
Son düzenleme:
Ben exe nin çalışacağı pc ye sadece runtime ını kuruyorum...Ama modbus veya OPC kullandıysanız yazılımın içinde DSC modünün içinden bazı paketleri kurmanız gerekiyor...Yoksa örneğin modbus tan data okuyup yazamıyorsunuz...Örneğin aşağıdaki foto da labview 2015 de yapılan bir uygulama için modbus Serial ve Ethernet ten haberleşmesi için DSC nin içinden kullanılması gereken modülleri manual olarak kuruyoruz...

lbvw.png
 
Merhaba Ibrahim bey, free olan Modbud API yi kullanmaz, DSC module icindekini kullanirsaniz DSC run time ihtiyaciniz var, dediginiz gibi calismaz. Free olani ayirt etmek icin; mor olan VI lar free, turuncu olan VI lar DSC module olarak dusunebilirsiniz. Iyi calismalar.
 
Peki tüm bu kurulumları bir kurulum dosyası haline getirebiliyor muyuz? Exe çalıştırıp next next ile hiçbir ön bilgiye sahip olmadan son kullanıcının kurabileceği bir dosya olusturulabiliyormu?
 
Peki tüm bu kurulumları bir kurulum dosyası haline getirebiliyor muyuz? Exe çalıştırıp next next ile hiçbir ön bilgiye sahip olmadan son kullanıcının kurabileceği bir dosya olusturulabiliyormu?
Elbette. Google aramaya "LabVIEW application builder" yazip cikanlari inceleyin. Ayrica LabVIEW yazilim gelistirme ortamidir. Bu sebeple bir cok seyi gerceklestirebilirsiniz. Iyi calismalar.
 
Teşekkürler,ilk fırsatta bakacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst