Labview ile Delta PLC lerin(4 Adet) RS-485 üzerinden Haberleşmesi

iibrahimc

Üye
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
482
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Bilecik
Labview de yaptığımız basit deneme arayüzü ile adreslerini değiştirdiğimiz 4 adet Delta plc rs485 modbus ascii ile haberleşiyoruz...Haberleşme cihazı olarak usb den 485 çevirici olan Delta IFD6500 ü kullanıyoruz...
Çalışma EK' te mevcuttur...

1.png

2.png


3.png

IMG_1336.JPG
 

Ekli dosyalar

  • DELTA.rar
    355.1 KB · Görüntüleme: 115
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sayın @iibrahimc elinizde Labview ile ilgili Türkçe bir eğitim dökümanı varmı ve varsa buradan paylaşabilirmisiniz. Bir sormak istediğim soruda bu program ile yazacağımız bir arayüz ile evimdeki plc ile ethernet yada internet üzerinden haberleşebilirmiyim?
 
Eray Bey, elimde malesef döküman yok bende internetten yabancı kaynaklardan elde ettiğim bilgiler ile ilerliyorum...İnternet üzerinden haberleşmeye gelince ,tabiki haberleşebilirsiniz..bunun gerçekleşebilmesi için plc nin ağa bağlı olması ve ip adresi almış veya elle verilmiş olması gerekmektedir...iç local iş veya ev ağında zaten problem olmaz...ama evden işyerine veya dışarıdan evdeki plc ile haberleşmek için en kolay yolu(birkaç yol daha var) ev ağına VPN olmanız gerekmektedir...bunu yapmanız içinde evde 24h açık pc ye veya en temizi vpn özellikli modeme ihtiyacınız vardır...Önereceğim modem Asus DSL-N14U bu modemde ayrıca 4 adet ethernet portu var ... plc yi bu portlardan birine bağlayarak Labview de yapacağınız arayüz ile istediğiniz yerden haberleşebilirsiniz...Ayrıca asus un sunduğu ddns kaydı özelliği ile modem için statik ip almanıza gerek kalmayacak ve normal dinamik ip yide bilmenize gerek kalmayacaktır...
 
Iste burada sabit IP verebileceginiz ethernet portlu bir PLC ye ihtiyaç duyuluyor. GMTCNT marka GLC396R bu ozellige sahip bir PLC dir. ModBus TCP Slave i destekler.
 
Elimdeki Schneider M241 plc her türlü haberleşme protokolünü destekliyor ve tabiki sabit ip de verebiliyorsunuz. Web arayüzü bile var sayın @malikenes teşekkürler.
 
Deltanın modellerine DVPEN01 modülü takılarak veya herhangi bir marka plc ye ethernet desteği eklenerek ethernet üzerinden haberleşme işlemi yapılır...Ayrıca Deltanın DVP-12SE modelinin üzerinde ethernet portu mevcuttur...bağlanacak ağın ip bloğu durumuna göre adresler girilerek haberleşme işlemi gerçekleştirilebilir...
 
Elimdeki M241 de tümleşik olarak ethernet portu mevcut ve evimdeki ethernet ağı üzerinden sorunsuz şekilde haberleşebiliyorum. Lakin ttnet in bana verdiği global ip adresim ile plc ye bir türlü bağlanamadım. Ya port atamamda bir sıkıntı var yada dediğiniz gibi VPN olmam gerekiyor. Modemimin ayarlarına girdiğimde VPN ile ilgili bir seçenek göremedim. Aisties Air5440 modeli 4 portlu bir modemim var eski bir modem belkide VPN desteklemiyordur.
 
Fiyat permormans kriterlerine bakarak degisik markalar arasinda secim yapilabilir elbette. Nacizane yerli uretim bir PLC nin varligini ve ozelliklerini hatirlattim.
 
Fiyat permormans kriterlerine bakarak degisik markalar arasinda secim yapilabilir elbette. Nacizane yerli uretim bir PLC nin varligini ve ozelliklerini hatirlattim.
İnanın yerli bir plc yi kullanmak çok isterim lakin programlama dili olarak sadece ladder mevcut GMTCNT de. En azından FBD ne zaman gelir GMTCNT ye bir bilginiz varmı.
 
GMTCNT ilk defa duydum biraz bilgi verirmisiniz...bu arada araştırayım..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst