L298N Sorunu

Katılım
27 Ara 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
55
Merhaba, motor sürücü devresi yaptım. l298n kullanarak pic sinyali ile 2 motora ileri,geri, sağ ve sol dönüş hareketleri verdiriyorum. geçen haftaya kadar çalışan devre bir anda bozuldu. İleri komutunu verdiğimde 2 motorunda ileri dönmesi gerekirken biri dönüyor, diğeri dönmüyor. ya da geri diyince de tam tersi oluyor. Motorları bağlamadan 12v yi 2 motor çıkışı da sağlıklı bir şeklde veriyor. Anca motorları bağlayınca sağdaki motor 0 v olurken soldaki de 3v oluyor. Yani motorları bağlamadan hiçbir sorun yok, sağlıklı değer okuyorum ancak motorları bağladığımda değerler çok düşüyor. Diyot ve dirençleri kontrol ettim. Çalışıyorlar sizce l298de mi bir sıkıntı var ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
PIC in yazılımını zaten bilirsindir hangi out motorları ileri hangisi motoru geri döndürecek...L298N in girişlerine sinyaller normal geliyorsa o zaman l298n arızalıdır...bence ilk önce PIC e bakın...
 
Anladım. L298n i değiştirdim ama sorun düzelmedi. Bide 12v vermeme rağmen araba hareket etmiyor. Motorun güçsüz olduğu için mi sizce ?
 
Amperi daha yüksek olan besleme ile motoru tek başına deneyin dönüyorsa devreyi ilave edin olmadı daha güçlüsünü
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst