Kurmalı şalter sorunu yardım bekliyorum

fatihtunaa

Üye
Katılım
31 Mar 2017
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar,

Jeneratör'ü çalıştırıyoruz kurmalı şalteri kuruyoruz. Yangın pompasına start verdiğimizde (100hp üçgen çalışmakta takribi 120A çektiğini düşürsek) kurmalı şalter kendini kapatıyor. Tüm ayarları yüksek aklımıza başka birşey gelmedi sizce neden olabilir? (Jeneratör 750KW)


Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kurmalı şalter marka model?su an icin En olası sebep yangın pompa motorunun üçgene geçiş süresinin kısa oluşudur diye tahmin ediyorum.
 
Markası Simens, direk üçgen ile kalkıyor. Yıldız yapma yada geçişi uzatma şansım Yok.


Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
Efendim 100 Hp motor demek başka bir ifadeyle 75 Kw motordan bahsediyorsunuz.Bu motora direk yol verilmez diye elbette bir şart yok ama böyle olmaması gerekirdi.Şimdi bunu yapma imkanınız olmadığına göre (en azından kısa vadede) yapmanız gereken tek şey şalter anma akımını biraz yüksetip (140 A seviyesine mesela) açma zamanınıda minimum 10 sn yapmanız.75 Kw bir motor direk üçgen yol verdiğinizde nominal devir sayısına ve anma akım değerine ulaşması zaten en az 8ile 10 saniye (Benim tahminim 12 saniye) sürecektir.Bu süre zarfında motorunuz tahminen 400 amper seviyelerinden kalkınıp süre sonunda 120 ampere düşen bir akım eğrisi oluşturacak ve şalteriniz bunu karşılayamıyor.
Ama siz zaten tüm ayarları maksimuma aldığınızı söylediğinizden motor yolverme devresini değiştirmeniz gerekiyor.Tavsiyem kısa zaman içinde softstarter takmanız.Kolay gelsin.
 
Start akımınız,900-1200 amp. den aşağı değildir.750 kva ! jeneratör için sorun değil.Şalterin,magnetik ayarı düşük olabilir.onu,1500-2000 e ayarlamayı deneyin.
 
Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Elektrik firmasının kurmalı şalterden değil sizin sisteminizden demesine istinaden bizler böyle birşey mümkün değil desekte iddialılar dı. Gördük ki bizle ilgili değil şalterin teknik ayarlarının eksik olmasından dolayı şalterin atmasıymış. Jeneratör firması gerekli ayarlamalar yaptıktan sonra normale döndü sorun çözüldü.


Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst