Kumanda Şeması Sorusu

Değerli arkadaşlar,
Soruyu soran arkadaş herhangi bir motorun termik atması durumunda o motordan başlayarak motorların belirli sürelerde duracağını belirtiyor.Yani belirli bir input belirleyemiyorsunuz. Bu nedenden dolayı1. akıllı rolede 30 output, 2. akıllı rolede direkt olarak 30 adet de input olması anlamına geliyor programı yazarken. Bu durumda bu problemin akıllı role ile olamayacağı anlamına gelir. Yanlış mı düşünüyorum?
ilk rölenin sondaki çıkışı ikinciye input ikinci rölenin sondaki çıkışı 1. röleye input olursa olur gibi geliyor ama soldaki kulağımızı sağ elimizle tutmanın bir anlamı yok PLC kullanmak en maktıklısı tabi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
avatar42675_2.gif
Değerli dostum serkan_com_16 olmayacak duaya amin diyoruz. Avantarınızda belirtildiği gibi hareket etmakte fayda vardır diyorum.
 
avatar42675_2.gif
Değerli dostum serkan_com_16 olmayacak duaya amin diyoruz. Avantarınızda belirtildiği gibi hareket etmakte fayda vardır diyorum.
mesajımda da belirttiğim gibi olurmu olur olur a olmaz diyemeyiz tabiki uygulamanın daha yalın kolay olmalı ve profesyonellerce yapılması gerekir.
 
plc kullanma sansımız yok malesef arkadaslar.kumanda şemasını çizdik.yardımcı röle kullandık.panoyu yaptığımızda, şeması ve pano fotoğraflarını paylaşacağım sizlerle.teşekkürler
 
2 adet sm9 zaman rölesi ile bu problemin zor kısmı çözülebilir sanırım.Flash özelliği kullanılacak(10 sn de bir flaş) edecek ve enson devreye giren motorun NO kontağı bi soraki motor için kullanılacaktır. Fırsat olursa devresini de çizer gönderirim inşl. Ancak ustaların da söylediği gibi plc yada akıllı röle kullanılması maliyeti daha da düşürecektir diye düşünüyorum ama tercih sizin.İyi günler
 
Son düzenleme:
ATACAKSIN DELTA 1 ADET 14SS2 3ADETTE 16SP İŞ TMM İSTEDİĞİN GİBİ FANTAZİYE GİR
 
PLC olmadan nasıl olacak cok merak ettim.. 30 motora her pano elemanından 30ar adet. Gardrop gibi birşey olacak büyük ihtimalle.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst