Kuluçka Makinesi PID Kontrol

serkan tg

Üye
Katılım
3 Mar 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
mrb arkadaşlar ben bi kuluçka makinesi yapıcam ve çok hassas olması için pıd control mü yapmalıyım ve pıd control ayarları nasıl yapılır ?
 
Makinanın hangi ünitesini Pid ile kontrol etmek istiyorsun?
 
rezistans yerine 5 adet 100 lük akkor lamba kullan,bence lamba patlasa bile gözle görürsün kısa sürede de değiştirirsin birde fan olsun içinde hava sirkülasyonu yapması için
 
piyasada cok fazla pid özellikli sıcaklık kontrol cihazları var bunlarla kolaylıkla yapabilirsin.
 
mrb arkadaşlar ben bi kuluçka makinesi yapıcam ve çok hassas olması için pıd control mü yapmalıyım ve pıd control ayarları nasıl yapılır ?
Öncelikle kolay gelsin.
Çok hassas olması için PID kontrollü yapman daha iyi olur. Aksi halde bir tane termostat takardın biterdi.
PID özelliği olan herhangi bir ısı kontrol cihazı işini görür. Ama dikkat etmen gereken şey sondayı koyacağın yeri iyi seçmelisin. Isınan hava yükselir. Bu durumda ısıtıcıları aşağıda sondayıda merkeze biraz yukarı konumlandırman iyi olacaktır. Hava sirkülasyonu da önemli tabii.
PID ayarlarına gelince cihazlar zaten neredeyse akıllı gibi kendileri bir kaç saat içinde bir bant oluşturup ona göre çalışacaktır. Sen sadece cihazın bağlantılarını doğru yap. Sondanın tipini cihaza doğru tanıt. İstediğin sıcaklık set değerini cihaza doğru yaz. Bazı modellerde alarm kontağı da bulunmakta istersen bunu da programlayabilirsin. Mesela sıcaklık 5-6 derece düştüğünde bir siren yada lambadan ikaz verdirebilirsin.
Tekrar kolay gelsin.
 
teşekkürler cevaplar için. sonay bey benim sorum pıd ayarlarını nasıl yapacağım yani auto tune falan yapmak gerekiyormuş onun nasıl olcağını bilmiyom onun dışında bütün bilgilere sahibim zaten . Bide 'sonda' dediğin nedir ?
 
4-20 ma çıkışlı ısı kontrol çihazı ile 4-20 ma girişli faz açısı kontrolu yapan ssr ile çok hassas kontrol yaparsın.emko esm4435 yada esm4450 cihazını öneririm. bu cihazlar bağlandığı sistemi tanıyıp pid parametrelerini otomatik buluyor.hassasiyet genelde 0.1 derece oluyor
 
emko Esm 4420 ile işini cok rahat çözersin tunıng ayarları otomatık yapıyor. Ve fiyatı cok uygun bir cihaz. Ayrıca kuluçka dısında yetıştırmeyıde duşunuyorsan yıne emkonun Kümes otomasyon cihazını EPC-4 ü öneririm.
 
EMKO Elektronik firmasının üretmiş olduğu ESM-4420 serisi işini görür. Ancak çok detaylı bir işlem yapacaksan yine EMKO firmasının sadece bu işe özel EPC kodlu ürünü var. www.emkoelektronik.com.tr adresinden yardım alabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst