kule paratoner topraklaması

kervansoft

Üye
Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar,
30mlik bir kulemize şerit bakır 2x30mm2 lik 64mm yüzeye sahip kalay kaplı iletken kullandık. Yalnız bizden kule 30 m olduğu için çift iletken kullanmamızı söylediler. Çift şerit iletkeni nasıl uygulayacağız. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Herkese iyi günler, saygılar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kule için iniş iletkenine gerek olmamasına rağmen,evham ve aşırı enmiyet düşüncesi ile,iniş iletkeni yapılmaktadır.Bu iletken,30x2 mm bakır lama veya 2 adet fi 8 bakır iletken olabilir.Çift şerit iletkenli bir uygulama bizde bulunmamaktadır.Böyle bir uygulama,istenmesi halinde,tabiiki yapılabilir.En üst parçada birleştirme konu ise,bu birleştirmenin exovelt kaynaklı yapılması gerekir.
Kule vinçler için,ek bilgilerin bilinmesindede yarar vardır.Ek,minare içinde geçerlidir.
 

Ekli dosyalar

  • Franklin konisi.rar
    11 KB · Görüntüleme: 21

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst