koruma topraklamasından geçen akım

musmercan

Üye
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
86
Puanları
1
Yaş
46
100 amper çeken cihazın koruma topraklamasından ampermetre ile 3 amper akım değeri okuyorum..fakat herhangi bir çarpılma olmuyor..bu neye işarettir saygılarımla
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dokunma gerilimi küçüktür..
 
Örnek vermek gerekirse topraklama direncin 1ohm akan akım 3A ise gerilim 3V olur. Normalde vücut direnci 1kohm 2kohm +ayağında ayakkabı var, gövdeye deyiyorsan +yüzeyinde boya var hepsi ilave direnç. Çarpılman mümkün değil.
100A akım çeken cihaz için 3A kaçak yüksek bir değer. Kaçak akım koruma yok mu? varsa hangi değere ayarlı?
 
Son düzenleme:
Ben de KAR yokun işareti diyecektim :) @YaşlıUzman yazmış.
 
azim azim azim diyorum. canım memleketimin
ve canım ülkemin gençleri başarı çalışmaktan geçiyor . ALLAH bizleri doğru yoldan ayırmasın.bilgi edinmek için önce çaba sarf edin gerisi gelir inşallah.
 
100 amper çeken elektrik rezistanslı çeker ocakk..kaçak akım yok....aynı güçteki diğer cihazların harici çekilmiş gövde topraklamasından herhangi bir akım değeri okunmor sadece 1 cihazın harici çekilmiş gövde topraklama kablosundan 3 Amper akım değeri okunuyor..herhangi bir ciddi bir kaçak olsaydı.....Elektrik biliyoruz ki direnci en küçük yerden devresini tamamlayacak..kaçak akım olmasa dahi patlam vesaire ile ister 300 amper gecikmeli sigorta olsun devresini açacaktır...benim anlamadığım bu okuduğum 3 amper neyin nesi...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst