Konveyor Bant Tasarımı.

griffin87

Üye
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar Merhaba;


Çalıştığım iş yerinde basit bir konveyör bant sistemi yapmam lazım.Bunun için de önce bunun alt yapısını Solidworks programında tasarlayıp,fabrika müdürüne göstermem lazım.Tasarlamayı düşündüğüm sistemde birkaç tane milsiz silindir,alüminyum sigma profiller,konveyor bant bileşenleri bulunacak.Bunların çizimlerini nasıl yapıcam?

Yoksa silindirlerin,alüminyum sigma profillerin falan kütüphaneden hazır alma şansım var mıdır?

Çok önemli,yardımlarınızı bekliyor bu genç kardeşiniz :)
 
Yardım edecek kimse yok mu arkadaşlar? Kimse kullanmıyor mu Solidworks?
 
O kadar Solidworks bilgim yok ama cosimir diye bir program var robot kolları ve konveyor hazır olarak var. Tek problemi kaydetme sorunu işine yarar belki bakmak istersen.

Sent from my LT26i using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
ben geçen hafta bir konveyor yaptım. solidde çizmeyle uğraşmadım sunma derdim yoktu ama kütüphanede mutlaka vardır bant zira aklına gelmeyecek bi çok şeyi arayınca bulmuştum. asıl soruna yanıt olmasada çizim tasarım gerçekten en basit kısmı. hata kabul etmeyen bir sistem ölçülendirmede çok dikkat edilmeli tahrik ve son silindirlerde iki taraflı gergi vidası mutlaka olmalı.
 
Bant sistemleri katı malzemeleri bir yerde bir yere aktarmak için kullanılır kum kömür kül taş vs gibi bunda bir tahrik motoru, bantı dödüren, bunun fireni yan kama siviçleri ve ayrıca halat çekme yani acil durdurma gibi kısımları var birde bantın dönüp dönmediğini anlamak için hız sensörü olmalı .Eğer aktarmalı ise acil ve normal durmalar da koruma ve kilitlemeler olmalı.en son olarak bant devreye girmeden bir müddet önce siren çalmalı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst