Konutlarda buatsız elektrik tesisat sistemi

Arkadaşlar birde bu buatsız sistemi tedaş kontrolünden geçire biliyormusunuz bildiğim kadarıyla tedaş bunu kabul etmiyor bilgisi olan paylaşsın
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bence buatlı sistem daha sağlıklı.tabi bu kişiye göre değişir.
 
arkadaşlar kıbrısta eski bir otelin tadilat işini yaptık buatsız sistem tam bir fiyaskodan başka bir sey degil maliyet ten bahis eden arkadaslarıma bir sözüm var modifikasyon yaptırmak istersen niz her elektrikçi gelmiyor (bu benim için iyi bir +) cesareti olan ve ekibi olan bu işlere el atıyor ayrıca arıza durmun da ayrıca anahtar veya prizi komple sökme sıkıntısı var. tavsiye etmiyorum.
 
İş yanlış yapılırsa her sistem berbat olur.Şu an gelişmiş ülkelerin hepsi buatsız sistemi yıllardır zorunlu olarak kullanıyor ve uyguluyorsa, bizim illa buatlı sistem daha iyi dememiz abes olur.

Buatlı sistem daha iyidir! Diyen arkadaşlarımızın hepsi, arıza bulma ve arızayı çözmede sıkıntı olacağını yazmış.Fakat iş nizami bir şekilde yapılırsa, o sistemin 50 yıl arıza yapmayacağı aşikardır.

Eğer Türkiye de herkes işini ehli bir şekilde yapsa, her köşe başında '' Su-elektrik-kalorifer ve bilumum tesisat işleriniz itina ile yapılır'' yazılı dükkanlar olmaz. Sadece işin ehli insanların dükkanı olur.Elektrikse elektrik dükkanı , Su tesissatıysa Su tesisat dükkanı olur.
 
Bir ülkenin teknik elemanı o ülkenin ilgili yönetmelikleri dışındaki bir sistemi uygulayamaz, uygulamamalıdır. Gerekli ve faydalı bir sistem ise tartışılır yönetmeliğin düzenlenmesi için harekete geçilir. İşin doğrusuda budur.
Aksi taktirde ben gördüm padagonyada böyleydi yada tanzanyada da şöyleydi gibi abuk sabuk yorumlar çıkar.
 
Bir ülkenin teknik elemanı o ülkenin ilgili yönetmelikleri dışındaki bir sistemi uygulayamaz, uygulamamalıdır. Gerekli ve faydalı bir sistem ise tartışılır yönetmeliğin düzenlenmesi için harekete geçilir. İşin doğrusuda budur.
Aksi taktirde ben gördüm padagonyada böyleydi yada tanzanyada da şöyleydi gibi abuk sabuk yorumlar çıkar.

bravo.çok güzel yorum.:)
 
Ayrı ayrı hat çekilmesi ile masrafın artacağı bir gerçek ama diğer bir gerçej ise bu şekilde döşenmiş tesisat 4=4 lük olur.saygılarla
 
Bu şekilde döşemenin yapıldığı yerlerde masraf artar ama 4=4 lük bir tesisat olur
 
yazılanların tümünü okudum asma tavansız bu işlemin ve teorilerin tamamı sorunludur bana göre buatsız bir tesisat yapacağım diyelim mal sahibide zengin diyelim;

1-250 m.kare evin tavanına komple asma tavan yapılacak alçı,taşyünü,demir iskelet farketmez
2-2 m.kare pano odası yapılacak
3-2 mt en 3 mt boy 50cm derinlikte pano kurulacak
4-panoda lamba,priz,cihaz,tv,tel,uydu,müzik,alarm,yangın,kamera böl. oluşturacam
5-her lambadan 3x1.5 nym her prizden 3x2.5 nym her cihazdan 3x4 nym çekecem

sen böyle bir tesisat yap bakalım o ülkenin kanun ve yönetmeliği çıt çıkarıyomu
o ülkenin teknik elemanı zevkle yapıyormu yapmıyormu

her odada anahtar prizin üzerine hoparlör veya havalandırma süsünde kapak(20x20 cm menfez)koy kapağı açtığınızda priz lamba ve pano ya giden istikamet;göz önünde lamba kablosumu yandı değiş prizmi yandı değiş boruya klemense buata spiral e hiç gerek yok
ayrıca bu ülkenin kanun ve yönetmeliği garibana yazılmış zengine kalbur üstü adama geçerli değil yukarıda anlattığım sistemi kalbur üstü adamlar yaptırır şimdi soruyom bu adama kanun ve yönetmelik olmazmı diyecek ama gariban yaptımı tedeş keşif memuru evde pkk lı terorist arar gibi yapılan prizi kontrol ediyo.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst