KONUT PANAOSUNA KAPASİTÖR YADA KONDANSÖR BAĞLANSA NE OLUR?

ehliyal

Üye
Katılım
21 Haz 2015
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
54
evlerin elektirilk panosuna kaçak akım rölesi olduğu gibi kapasitör bağlansa, kaç farad olmalı bağlanabilir mi faydası olur mu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ne için baglayacaksınız , yani düşündüğünüz şey nedir onu da belirtirseniz daha sağlıklı olur
 
Nerdeyse tüm elektirikli ev aletlerinde kapasitör var.voltaj kaynaklı aletler arıza yapıyor,kapasitörün yük dengeleyici özelliğini kullanarak sürekli sabit değerde voltaj sağlamak, fatura hesbı yapmadom ortalama 60 tl geliyor zaten
 
Merhaba.Fırçalı ac üniversal motorlar veya elektrikli ev aletlerinde kullanılan röle veya mikro kontakların açılıp kapanması sırasında diğer elektronik cihazlarda parazite neden olmaması için parazit kondansatörleri girişte genellikle de kullanılır.Sözünü ettiğiniz kond.'ler bunlar olmalıdır.

Voltaj regülatörü amaçlı (Eski renksiz tv'lerde içte regülatör olmadığından çok uzun süreler öncesinde de kullanılmıştı) kullanılacak olanı 600 volt, kutupsuz +- 20 volt ilaveli,4 mF kapasiteli olup,giriş ve çıkış tarfosu ile küçük bir de dengeleme trafosu buunan,ayrıca bu küçük trafodan gelen 600 volt ac ile elektrolitik kondansatör sürekli olarak standby'da şarjlı tutuluyor,voltajda bir düşme veya bir yükselme olduğunda + - % 20 volt ac civarında bir voltajı girişteki voltaja ekleyip çıkartarak ekrandaki renksiz siyah-beyaz tüpte oluşan bu görüntünün daralmasını (Küçülüp büzülmesini) önlüyordu,bir nostalji olarak.

Enerji tasarrfufu olarak belirli değerde küçük kutulara bazı ağırlıklarla birlikte konulan bu kondansatörlerin durumu ise,bir enerji tasarrufu sağladığını sözde gösterir bir aldatmacadır çok iyi de bildiğimiz gibi.Evimizde çok çeşitli güç ve indüktif değerde çalışan tüm cihazlar için sabit farad değerli küçük bir kondansatörün bırakın tek bir cihaz için,tümü için de hiçbir işe yaramadığı (Tıpkı bir piyango gibi bu cihazın mevcut indüktif değeriyle bu kutudaki kapasitif değer nadiren de uyuşursa eğer) çoğu kullanıcı tarafından kişisel olarak da görülüp test edilebilmiştir.Lütfen bunlara itibar etmeyiniz.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Hiç bir faydası olmaz. Parazit üreten cihazlarda zaten filtre kondansatör var. Enerji tasarrufu palavrasını da zaten cümle alem öğrendi.
Ana panoda Sürekli devrede kalacak bir kondansatör ilerde size yangın olarak dönüş yapabilir.

Uzun lafın kısası faydası olmaz zararı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst