Kontaktor cizirdamasi

Bu zırıldama benimde başıma çok geliyor. Çok değişik güçlerdeki kompresör kontaktörlerinde yıldız üçgen yada farklı start sistemlerine sahip olan cihazlarda. Sorun kontaktör içerisindeki nüvenin kirlenmesi ve en çok oksitlenmesinden dolayı tam çekememesinden dolayı oluşuyor. Pas önleyici bir sprey ile temizledimmi sorun gideriliyor.

Ancak oksitlenme başlamışsa bunu malum durduramıyorsunuz. Ancak iyi bir bakımla bu sorun azaltılabiliyor. Uygun periyotta 6 ay yada yılda bir söküp temizliğini yaparsanız sorun giderilecektir.
Yıldız üçgen geçişindeki sorun elektriksel oldugunu düşünüyorum zırıltıyla alakası olmadığı düşüncesindeyim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kondaktor de her fazin ayri ayri kontaklarina bak anladigim simens Kondaktor orjinal use humus kontaktir kolaylik deforme olmaz am a abilerimmin dedigi gibi toz, oksit. Böcek, nemli, yerse oksit pas yuzunden genelde oluyor ayrica montaj edildigi yerde gevseme bobine giden voltacin sabit olmamasi da ses yapma nedenleridir
 
yuksek akimli kontaktorlerde bobın uçları arasında kondansator var bu kondansator patlamış olabılır bobin karkası sicaktan deforme olabılır sac karkas bobin çektığınde arada pislik varsa ziriltı yapabılır ben bu durumlarda philips yağli sprey sıkıyorum kesılırse sorun yok kesılmezse bobini değiştırıyorum eskıdendı o şimdı arazıye çıkamıyorum o başka
 
Çapak v.s olabilir. Çekili değilken zarar vermeyecek şekilde kontaktöre ufaktan tıklatın. (Tam Türk işi ama işe yarayabiliyor bazen :)) )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst