Simens 3 tf kontaktör bilgi

tex

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
137
Puanları
1
Arkadaşlar bu simens 3 tf kontaktör serisinin fazlardan birisi gelmediği takdirde neden sürekli çekip bıraktığını bilen var mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar bu simens 3 tf kontaktör serisinin fazlardan birisi gelmediği takdirde neden sürekli çekip bıraktığını bilen var mı?
Kontaktör kontaklarına konum değiştiren bobin gerilimidir buda kumanda devresinden gelir. Kumanda devresi 3 fazdan herhangi birisidir. Dolayısıyla anlattığınız olayın sebebi fazın birisinin gelmeyişi değildir. Bobine seri kapalı kontak girerseniz mesela mühürlemeyi açık kontak değilde kapalı kontak üzerinden yaparsanız kontaktör sürekli çekip bırakır.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama benim yaşadığım olay şu fazın birisi gelmediği zaman yıldız üçgen pano da simens kontaktör yükte iken sürekli çekip bırakıyor bu neden kaynaklanır.
 
Bahsettiğiniz kontaktörün bobini sağlamsa kumanda devrenizde problem var demektir. Bir ihtimalde gerilim düşümüdür diyeceğim ama gerilim düşümünde mühürleme açar tekrar kapatmak için starta basmak gerekir. Kumandayı pako üzerinden verme ve faz(Motor) koruma rölesi kullanma gibi bir durum mu var? Devreniz hakkında bilgi verir misiniz?
 
Son düzenleme:
Bazı ustalar benzer durumdaki kontaktörler için içine böcek kaçmış derler, muhtemelen sorunun bundan kaynaklı.
 
Toz böcek v.s. anakontak arasına kaçmış olabilir ama bu kontaktörün sürekli çekip bırakmasına neden olmaz(Kumanda pako üzerinden sürekli enerjileniyorsa ve yükten dolayı gerilim düşümü oluyorsa bir ihtimal). Genel olarak sürekli zırıltıya sebebiyet verir.
 
Son düzenleme:
O kontaklarin ustune bi bocekmi dusmus se vah garibime ,, hem eziliyor hemde akima maruz kaliyor cok feci bi olum
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama benim yaşadığım olay şu fazın birisi gelmediği zaman yıldız üçgen pano da simens kontaktör yükte iken sürekli çekip bırakıyor bu neden kaynaklanır.

Bu durum sadece fazin biri gelmediginde mi oluyor
Bi de hangi kontaktorde var bu sorun ana kontaktor mu yildiz kontaktorumu ucgen mi

Sunun icin soruyorum

Sistem yuk altindayken gerceklesiyor demissiniz

Eger pompa ya da hidrofor sistemi ise bu ve devreye girip cikmasi bir samandira araciligi ile oluyorsa , sivi seviyesi samandira duzeyine geldiginde surekli sivi temasi ve temassizligi olabiliyor bu durumda sistem surekli devreye girer ve cikar
 
Sorun şöyle arkadaşlar bu 20 hp bir dalgıç pompa ben gidip arızaya baktım ana kontaktör yük altın da iken sürekli devreye girip çıkıyor simens 3 tf 44 kontaktör seksiyoner atmış fazın birisi gelmiyor ama arıza bu çıktım sardım normale döndü ama benim anlamadığım şu bu kontaktör fazın birisi yok iken neden sürekli devreye girip çıkıyor yükten boşalttım starta bastım pano normale döndü ama yükü bağladığım anda mühürlemeyi yapıp bırakıyor bu neden olabilir ayrıca voltajı ölçü aleti ile ölçüyorum fazın birisi atık olduğu halde 380 olarak görünüyor bu indüksiyon olabilir mi ayrıca kontaktörün yükte iken çekmemesi fazın muhtemelen kontaktörün bobin ucu olduğunu gösteriyor yükten boşaltınca tahminim ce indüksiyon yapıp çalıştırıyor olabilir mi ? Bu kontaktörlerin bilmedigim bir özelliği var mı ?
 
Seksiyonerde sardiğin sigorta ortadaki sigorta ise bi ihtimal dedigin olayin gerceklesmesi mumkundur kumanda devresi fazi 380/220 trafoylami kullaniliyor yoksa faz notr seklindemi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst