Kontaktör ve Triya devresi bağlama

Katılım
13 Şub 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba Arkadaşlar,
elimde termostatla kontrol ettiğim bir rezistansım var, geçenlerde termostat yandı. Bende araştırdığımda kontaktör eklemem gerektiğini öğrendim. Aynı zamanda bir de triyak devresi ekleyeceğim, rezistansı kontrol etmek için. Amma ve lakin ben bu işin içinden çıkamadım, yardım edebilecek arkadaşlarımız varsa çok sevinirim. Aşağıda kabaca elemanları diyagram üzerine çizmeye çalıştım.

1sd45i.jpg

2eg8qww.jpg

11aighu.jpg

2yz0nf6.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Rezistans kaç Wattlık?

Saygılar....
 
selamlar
Termostata giriş L ucunu bağlayın çıkış L ucunu da kontaktörün A1 ine baglayınız, kontaktörun A2 sıne nötr verınız, böylece termostat faal iken kontaktörü çekecektir. Sonra sisteminizin giriş beslemesinden ayrı L N ucları getirip kontaktörün L1 ve L3 ucuna baglayınız, kontaktör çektigi zaman T1 ve T3 ucundan L N cıkıslarını alırsınız. T1 ve T3 ten aldıgınız L N cıkıslarını triyakın input L N sine giriniz, aoutput L N cıkışlarını ise rezitansın uclarına bagladıgınız zaman sisteminize kontaktör ve triyakı dahil etmiş olursunuz. İyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst