Kontaktör Sorunu?

Bence start butonunu mühürleyen kontak kapalı kontak olmalı sizin bahsettiğiniz duruma göre ama çizimde böyle değil üstelik doğrudan ana akım kolu üzerinde seri olmalı.Sonrasında kontaktörün bırakması kontağının açılması durumu da yine çizimde olmayan NK olan bir kontağın açılması diye düşünüyorum.Ama şekilde eksikler var demekle de neyi kastettin anlayamadım.
 
start butonu mühürlemesi, kontaktörün NO kontağı üzerinden yapılır.
Şemada yapılan çizim de doğrudur,uygulama da problem var.[/QUOTE]
 
zbyrlc hocam start butonu mühürlemesi elbette nasıl yapılır biliyorum siz sorunun devamını okumadınız sanırım ben belirtilen duruma göre bir senaryo paylaştım sadece.
 
takdir edersiniz ki biraz cumle bozuklugu var yazdiklarinizda bu yuzden yanlis anlamis olabilirm..duzeltmek istedim sadece kusura bakmayin.
 
bence kontaktöre bir de zaman rölesi dahil et. mevcut sıkıntının kontaklarda mı yoksa arızalı bir devre elemanında mı hemen belli olur.
 
Arkadaşlar çizim doğru uygulamayı yapmadık yarın yapacağız.Şimdi Hoca bu soruyu sordu bende bir kaçtane neden yazacağım bunu için yardım istedim bende biliyorum çizimin doğru olduğu bana bir kaçtane neden lazım.eksiklik dediğim ise yazı eksikliği start atıp filan onun kastetim
 
Normalde açık kontak yerine kapalı kontağı kullanmışsınız o yüzden sigortayı açar açmaz kontaktör enerjileniyor normalde kapalı kontak açılıyor , açılınca kontaktörün beslemesi kesiliyor ve devre başa dönüyor , sorun; yanlış kontak kullanılmış.
 
yanlıs kontak olsa kontaktor cekıp cekıp bırakır ve dırrrrrrrrrrrrrrr dıye bır ses cıkıyorolması gerek sureklı cekıp bırakıyor demek ama sadece bır kere cekıp bırakıyorsa no kontagının yıprandıgını gosterır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst