Kontaktör Nedir ve Nasıl Çalışır?

arkadaşlar peki nasıl bir tür kontaktör kullanacağımızı nerden bilebiliriz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kontaktör seçimini yaparken öncelikle kullanacagın kumanda devresındekı yükün gücüne bakacaksın bunuda zaten motorlarda olsun ısıtıcılarda olsun etıket bılgısı vardır kac amper çektiğine dair etiket bilgiside yoksa pens amper metreyı takarsın bakarsın kac amper cekıyor sonra 2. bir husus kumanda devren kac voltla calısıyor onada bakman gerekıyor çünkü bazı kumanda devreleri 220v bazıları 24v bazısı 48v gibi farklı voltajlarda calışır sen kumanda devresınde 220v kullanılan bir yerde 24v luk bobin ucu olan kontaktör kullanamazsın ek maliyet cıkar
 
evet gerçekten çok aydınlatıcı olmuş
 
bir hayli geç okudum yazını. biraz da tesadüf. hocalar parçaları göstermeden anlatıyor dediğin zaman haksızlık yaparsın.senin hocaların göstermemiş olabilir. bu senin şanssızlığın. ama benim hocalarım gösterdiler.ben de elektrik öğretmeni olduktan sonra konuların içeriğine göre malzemeyi bölümümüzde varsa mutlaka gösteririm.arkadaşlarımın çoğunluğu da göstererek anlatır. hatta örneğin kontaktör konusunda eğer bozuk kontaktörler varsa öğrencilere dağıtarak parçalattırıp tekrara toplatıyorum. lütfen genelleme yapmayın.teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst