Kontaktör Hakkında 1 Tek Sorunum Var

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Herkese Selamun aleyküm hayırlı geceler diliyorum...

Değerli ustalarım Bana Bir tane kontaktör lazım lakin bu bildiğimiz kontaktörlerden değil :D

Geçmişte açtığım konuları da incelerseniz göreceksiniz ki Ben kendi evime bir Tane 2500 watt 12 Voltu 220 Volta çeviren ucuz yollu basit bir inverter takmıştım Bunun yanında da 2 Adet 1 tanesi 200 diğeri de 240 Amper olarak Akü koymuştum bu sistem ile elektrikler kesildiğinde aydınlatma, internet ve Telefon şarj aletlerini çalıştırıyordum ( Bütün mahalle zifir zindan ve benim evde bütün lambalar yanıyor Çok ama Çok Zevkli ve keyifli oluyor )

Lakin Benim kurduğum sistem biraz manuel çalışıyor :D

Buz dolabı çamaşır makinesi şofben çaydanlık gibi ağır yük çeken piriz ve hatların sigortalarını sigorta tablosunda işaretledim Sigorta tablosuna iki Tane kaçak akım rölesi koydum ( aslında inverterinki kesici de olabilirdi ama elimde çıkma kaçak akım rölesi vardı o yüzden kullandım ) Elektrikler var iken kaçak akımların birini şebekeye bağlı olanı kaldırıp diğerini inik konuma getiriyorum elektrik kesilince şebekeyi indirip inverterinkini kaldırıyorum ağır akım çeken hatların sigortalarını indiriyorum ve inverterin anahtarını açıp akülerden sisteme elektrik veriyorum...

Ama ben bu olayı biraz otomatik yapmaya karar verdim şimdi de aradığım kontaktörü bulamıyorum...

Aradığım kontaktör 25 - 40 Amper arasında 24 V DC olacak ama en önemlisi ise Güç kontakları kısmı o da şöyle olacak :

İki adet Normalde kapalı güç kontağı İki adet de Normalde Açık Güç kontağı olmasını istiyorum.

Şebeke elektriğini normalde kapalı olan güç kontaklarından geçireceğim Şebeke elektriği kesildiği zaman Kontaktörü çektirip Normalde açık olan uçlarından İnverterin elektriğini Geçireceğim.

Fakat bu gün izmirde Gıda çarşısında elektrik malzemesi satan iki sağlam dükkanda sormama rağmen böyle kontaktör bulamazsın cevabını aldım...

Adamın elinde yoksa bulamazsın der geçer diye düşünerek konuyu siz değerli ustalarıma sormak istedim...

Benim bu yukarıda anlattığım ihtiyacımı karşılayacak anlattığım tarzda yada farklı bir tarzda kontaktörü nereden temin edebilirim yada hangi markalara bakmam lazım ?

Yani illa iki kapalı güç iki açık güç kontağı olması şart değil ikiden fazla da olabilir özel bir iş için tasarlanmış kontaktör de olabilir ;)

Yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bahsettiğiniz tip kontaktörü bir jeneratörde görmüştüm . Markasını hatırlamıyorum ama Çin malı idi.
Bence onu aramak yerine çift kontaktörle yapın.
 
Ssr diye güç kontrol ellemanlar ı var onlara bir bak istersen senin istedin kontaktör ü özel bir sipariş ile yaptırabilir siniz anca ama firmalar pek ugraşmaz birde kontaktör ün içini açıp güç kontakları n konumlarını degiştirerek yapa da bilirsiniz
 
Kontaktörlerde normalde kapalı kontakların akım taşıma kapasitesi, normalde açık kontaklara göre çok daha düşüktür.Bunada dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.
 
lovata electric BF serisi kontaktör senin istedigindendir.Ama kim satar bilmiyorum
 
Konu açılalı çok olmuş. Yazdığım mesajı da silemedim. Kusura bakmayın.

Kolay gelsin..
 
Sayın ustalarım kontaktor ve mini role saglaamligini nasıl olcerim ölçü aletiyle omaja alıp A1_A2 arasına mi bakacam tşkler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst