Kondansatorlerin eriyip yanması.

selcukxp

Üye
Katılım
31 Mar 2007
Mesajlar
383
Puanları
1
İşletmemizde kullandığımız 2000w projektorlere ait pano içerisinde bulunan kondansatorler, son günlerde havalarında ısınmasına müteakip patlamakta ve alev alarak diğer ekipmanlarada zarar vermekte, konpanzasyon için kullandıgımız kondansatorleri söktüğümüzde zaman ise aydınlatmaların akımları yükselmekte. Yaptıgımız analiz sonrasında Ups beslemesine baglı olan aydınlatmaların normal olduğu, Şebeke beslemesine bağladıgımız aydınlatmaların aşırı akım çektiği aynı zamanda ısınıp devre elemanlarına zarar verdiğini gördük. Projektörlerde 2000w metal halide, 60uf 450v kondansator kullanmaktayız. Şebekede oluşan bu anormal arızaların harmonikten kaynaklandığını düşünüyoruz. Arkadaşlardan isteğim bu kondansatörlerin yerine takabileceğim daha dayanıklı bir malzeme varmı.? Yada panolarda ayrı ayrı harmonik filtreleme yapılabilirmi onu öğrenmek istiyorum. Saygılar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sorunun anlattığına göre ( şebeke bağlantılarında bir hata veya gevşeklik yoksa) harmoniklerden kaynaklanabilir. Bunun için harmonik ölçümü yada hesabı yapman gerekebilir. Tüm kondanstörlerie seri bir şekilde filtre bağlayabilirsin.Bu konuda uzman değlim yanlışlarım olabilir.
 
Balastlarına göz atmanızda fayda var diye düşünmektyim, zira balastlar bir nevi bobindir ve şebekede oluşan yükselme ve alçalmaları bir miktar dengeliyor! Çıkışın sabit olmasını sağlar başka açıdan. Bir de sesli düşünüyorum kondansatörlerinizn dayandığı max. ısı değeri nedir? normal elektronik aletlerinde üretilen 2 tür ısı derecesi vardır 85 ve 105 sant. derece, bunlarla(105) değiştirirseniz daha ömürlü olur kanaatindeyim.
 
Öncelikle panodaki mevcut olan havalandırma şartlarını,aşırı sıcak olan havalara göre havalandırma-soğutma şartlarını daha da iyileştirecek olan fazladan soğutma fanları ilave edebilirsiniz.Oluşan bu harmonikler,eğer sözünü ettğiniz gibi kondansatör hattında bir şekliyle de oluşup mevcutsa,nedenlerini ve bunları giderme (Filtreleme) yollarını araştırın.Tüm bunlara rağmen bu kondansatörler yine yanmaya devam ederse,kondansatörlerin üreticisi olan firmayla doğrudan doğruya temasa geçerek,ekstrem sıcaklık değerleri için geliştirilmiş özel tip veya modellerinin halihazırda üretilip üretilmediğini de sorup araştırın.Sıcaklık faktörü,yariletkenler gibi tüm kondansatörlerin de en büyük düşmanıdır.Bunu gözden hiç kaçırmamak gerekiyor.Kolay gelsin.
 
Her verilen cevaba ayrı ayrı teşekkür ederim. Sonuç olarak panoların havalandırmalarında iyileştirmer yapma karar verdik. Ayrıca ampüllerinde ürecisi ile yaptığımız görüşmede bazı balansların sisteme uygun olmadığı sonucuna vardık. Buda bize ayrıca bir tecrübe oldu hıgt lıght aydınlatmalarda üreticinin verdiği deperler malzemelerin siszin sisteminize uygun oldugunu göstermiyormus. Testi yapılıp üretici tarafından onaylanan malzemelerin kullanımı herşeyi değiştirmekte. Herkeze saygılar
 
bir kaç adet 220V ac fan tak panolarına kardeşim. sorun sıcak ve harmonik bir araya gelince her elektrikçinin başına geliyor. benim kompanzasyon panolarında fan olmasına rağmen kondansatörlerim patlıyor sürekli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst