KOMPRESÖRLER

berk_kaan

Üye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
28
Slm arkadaslar..Kompresorler havayı sıkıstırıyor tamam ama sebebi ne ? bundan ne fayda saglıyoruz hava sıkıstırarak.. Mesela arabalarda, ınvertor klimalarda vs vs kullanılıyor..Anlayacagımız dilden açıklayacak var mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sıkışan hava sıkışan yay gibi iş yapma yeteneğine sahip olur. Birşeyi itebilir mesela.
 
Gazları (hava bir gaz olduğundan) dar borulardan geçirtip dolaştırarak işimize yarar hale getirmemiz için normal bir pervane işimize yaramaz daha düçlü daha fazla sıkıştırma kuvvetine ihtiyaç duyarız kompresörler bu işi yapar. Klima, buzdolabı, oto, sanayi vb. yerlerde kullanılır.
 
kompresör örneğin 1......10 bar basınç oluşturur endüstriyel ortamlarda pnomatik alıcılar belli basınç ile çalıştığından valfler,pistonların çalışması ve istenilen ayarda kullanılabilmesi makinelerden üretim alabilmemiz için en önemli etken
 
nedeni, hava bir haznede depolanır. ilke aslında bu.
yoksa tabi ki o piston mıknatıosla manyetize edilerek itilebilirdi. ama diyelim bir kepçe sen bunun kollarını havaya kaldırdın ve öyle kalmasını istiuyorsun. bu durumda motoru durdurup aşağı inerek bir kilit takman gerekir. ya da başkası bu işle uğraşıp duracak.
oysa ki biz havayı piston içinde sıkışık bıraktığımız zaman o hava boşalana kadar o pistonu itili bırakacak ve kol da havada kalacak.
ayrıca özellikle akaryakıtlı enerji üreten motorlarda yeterli elektrik dönüşümü için büyük ekipmanlar ve kayıplar olacaktır. bunun yerine motordan çıkan bir rotor ya da kayışla bu havayı rahatlıkla sıkıştırır. şöyle düşün. mazotlu otobüsün kapılarını elentrüklü yapsak motordan 24 volt 20 amper bir elektrik üretmek zorundayız. v de bu elektriği kullanacak motor. bunun bakımı vs.
bunun yerine bu motor direkt bir pistonu çalıştırsa o da havayı bir hazneye tıkıştırsa sen tuşa basınca hava doğruca kapının pistonuna gitse daha sessiz bir işlem gerçekleşmez mi? kapatmak istediğinde de anahtarı kaldırırsın bu sayede pistonun kapağı açılır hava boşaldıkça bir yay kapıyı yerine oturtur.bu sistemde sadece yıllık hava hortmu değişir. oysa ki elektrik sisteminde koskoca çark ve motor düzeneği gerekir. bakımı da zor olur ve ayar tutmaz devamlı bozulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst