kompazsazyon nasıl yapılıyor

Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
kompansazyon nasıl yapılıyor yapılırken nelere dıkkat edılıyor ?hesabı nasıldır
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kompanzasyon, sistemde oluşan indüktif ve reaktif yüklerin kontrolünü sağlamak, güç faktörünü yükseltmek amacı için şebekeye parelel üçgen şekilde bağlanan kondansatörler ile yapılır. 6 kademeli 8 kademeli 12 kademeli gibi ayarlanabilen bu kondansatörlerin şebekede kullandığın yük miktarına göre devreye girip girmemesini sağlayan reaktif güç kontrol rölesi vardır. Bağlaman gereken kondansatör gücü hesabını da Q=P.(tanfi1-tanfi2) formülü ile hesaplanır ve burada tanfi1 de cosfi1=0,75 olarak kabul edilir, tanfi2 de ise cosfi2 yaklaşık 0,95 olacak şekilde kabul edilir. Elde edilen kVAR'ı kademelere ayırarak bir kısmını sabit olarak diğer kısmını yüke bağlı olarak rgkr kontrolü altında kullanabilirsin. Şimdilik bu kadar her yerde bu çeşit açıklamalar var. Biraz araştır kafana takılanı sorabilirsin.
 
Sayın kondaş temsilcisi; burası, bilmeyenlerin bilgi edindiği, bilenlerin bilgisini paylaştığı bir site değil mi? Google amcaya da sordum; verdiğiniz bilgiyi içeren bir kaynak bulamadım. Askerliğiniz sırasında siz, ali okulunda nasıl eğitim aldıysanız, sizinde aynı şekilde soran arkadaşlara cevap vermeniz gerekmez mi?
 
Elimde KAEL VARko-308 var. Bu röleye 0,5 KVar monofaze KONDAS kondansatör bağlamak istiyorum. Klavuzunu okudum bağlayamazsınız demiyor. Yapabilirsem nasıl yapaırım bilmiyorum, yapamazsam niçin yapamam onuda bilmiyorum. Ne yapabilirim?
 
Biz cevap vermeyiz demedik ki altta yazanları okumuş olsaydınız, iletişim kurun diye yazmıştım . Bu kapsam geniş olduğu için genel ve uzun anlatım gerektiği zaman, fabrikamızdaki eğitimlere davet ederiz.
 
Elimde KAEL VARko-308 var. Bu röleye 0,5 KVar monofaze KONDAS kondansatör bağlamak istiyorum. Klavuzunu okudum bağlayamazsınız demiyor. Yapabilirsem nasıl yapaırım bilmiyorum, yapamazsam niçin yapamam onuda bilmiyorum. Ne yapabilirim?
Üç fazlı bir sistemse neden böyle birşey yapmak istediğini anlamadım ama yapabilirsin hangi faza bağlamak istiyorsan kondansatörden çıkan ucu o faza bağla. Monofaze bir sistemse zaten işin kolay.
 
Sistem üç fazlı ama, tek faza endüktif yük bindiğinde RGKR sadece o faza kodansatör alsın istiyorum. KAEL VARko-308 üç fazlı kondansatörleri devreye alabiliyor. Ben KAEL VARko-308'e bir fazlı kondansatör bağlayabilir miyim? Gerektiğinde sadece tek faza kondansatör alabilir mi?
Diğer birçok firmanın RGKR kataloglarında-klavuzlarında bu bilgi mevcut.
KAEL VARko-308'de yok. Ya da ben göremiyorum? Bilmememi hoş görmeniz dileğiyle, cevabınız için teşekkür ederim.
 
Varko 308,monofaze kondansatör devreye almaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst