Kompanzasyondan Vaz Geçmek Ne Kadar Doğru

balki

Üye
Katılım
13 Eyl 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Çalıştığım bir mağaza var ve kompanzasyonu üzerinden atmak istiyor.10 kw gücü var.Sözleşme gücü müsait.Benim öğrenmek istediğim.Tüketim ne olur.Mağazanın enerji tüketimi artarmı.Şimdiden teşekür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
slm kardeş öncelikle tedaş fatura bilgilerini gönder çünkü reaktif güç ihtiyacı bu faturada endüktif yük olup olmadığına bağlı olarak değişir bu nedenle mağazanan so 3 ay gelen fatura bilgilerini gönder
 
Şu an için mümkün değil daha sonra ben de oradan o bilgileri aldıktan sonra gönderirim.Ama kullanılan lambalar küçük spot lambalar trafolu 12 v falan + tasarruflu lambalar var.220 v spot ve tasaruflu lamba sayısı bayağı çok ve 10 adete yakın 75 w metal hal lambalar var. saat 23:00 dan sonra tüm lambalar kapanıyor..sabah 9-10 gibi hepsi açılıyor.gün içinde güçte oynama olmuyor.
 
Niye vazgeçmek istiyorsunuz?Kompanzasyon yapma zorunluluğunuz yoksa idare size kabarık bir fatura gönderir.
 
komp vazgeçmek hiç te iyi olmaz.Tedaş sizden gücünüzü belirlemek için proje isteyecek ve sayacınızı değiştirmek zorunda kalacaksız.Komp. dan vazgeçmek yerine sisteminizi elden geçirerek düzenleme yapmanız açısından daha iyi olacaktır.
 
Şu anda zaten sistem yeniden düzenlendi.Zaten düzenli de çalışıyor.Yazın tadilata girecek.Kompanzasyonla devam edelim mi etmeyelimmi onun kararını veremiyoruz.Komanzasyonun olması tasarruf sağlarmı onun kararını vermeye çalışıyoruz.Ayrıca yapılan tüm yorumlar için çok teşekkür ediyorum.
 
Tedaş tarafından reaktif tarife uygulanmayan bir abone için kompanzasyonun bir faydası yok.Tasarruf sağlar mı diye sormuşsun.Hayır cepten kompanzasyon cihazları için çıkan olur.Giren olmaz.
 
şu anda reaktif tarife uygulaması devam ediyor.Sadece daha sonra tadilata girerken kompanzasyon uygulamasından vazgeçeciğiz.Bu yüzden tarife değişikliğine de gideceğiz tabiki.
 
gücünüz kurtarıyorsa kompanzasyonun size hiç bir faydası olmayacaktır.
 
sn. balki;

tedaş; reaktif enerji kompanzasyonu zorunlu olmayan yerlerden otomatikman reaktif enerji bedelini zaten alıyor. sizin var olan bir kompanzasyon panonuz var, bunu iptal etmeniz; size hiç kompanzasyon yapmıyormuş gibi tarife uygulanması demektir.sanayide kullanılan enerji o nedenle daha ucuzdur.
kullandığınız enerji miktarına göre bu hesabı yapabilirsiniz, birde kompanzasyon panosu için harcanacak bedeli hesaplayıp, tercihinizi belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst