Kompanzasyon Tesislerinde Dikkat Edilecek Önemli Teknik Konular

tutsa

Üye
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
31
Kompanzasyon Tesislerinde Dikkat Edilecek Önemli Teknik Konular
1. Kompanzasyon tesislerinin otomatik ayar kademeli yapılması halinde “özellikle küçük tesislerde” kompanzasyonun münferit tüketim noktalarına konmasına özen gösterilmelidir.
2. Gerek münferit gerekse merkezi kompanzasyon tesislerinde, elektrik kesilmesi halinde bu kompanzasyonun Şebeke ile irtibatını kesecek şekilde gerekli önlem alınmalıdır.
3. Kompanzasyon tesislerinin güç faktörü 0,95-1 sınırı içinde kalacak şekilde yapılmalıdır. Aşırı kompanzasyonlar tesiste gerilim yükselmelerine neden olabilir.
4. Kondansatörler devreden çıkarken büyük arklar oluştururlar. Bu nedenle seçilecek anahtarın açma hızlarının büyük olması gerekir.
5. Açma olayı sırasındaki arkın tesisi ile kontakların yanmasını önlemek için arkın tesisi ile kontakların yanmasını önlemek için yük anahtarları nominal kondansatör akımının 1,25 ile 1,8 katı kadar seçilebilir.
6. Kondansatör tesislerinde yük harmoniklerin tesiri dikkate alınarak sigorta akımları nominal kondansatör akımından % 70 kadar büyük seçilmelidir. Ayrıca gecikmeli tip sigortalar tercih edilmelidir.
7. Başlangıç darbe akımları dikkate alınarak kondansatör tesislerinde kullanılan iletkenlerin kesitleri belirli bir akım şiddeti için normal tesislerden daha büyük seçilmelidir.
8. Harmonik akımlarını belirli ölçüde amortize etmek amacıyla kompanzasyon tesisleri bir veya birkaç paralel kablo üzerinden baralara bağlanmalıdır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,495
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst