Kompanzasyon Sistemlerinde Harmonik Filtreler

Endüktif mi,kapasitif mi yükseliyor ? Trafonuz varmı ? Ölçüm,AG den mi,OG den mi yapılıyor ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
endüktif yükseliyor 1000 kva trafo var og den yapılıyor ölçüm %8 altına hiç düşüremedim şu an tesisi kapattım ve %14 oldu 1 haftada
 
harmonik kompanzasyon panosu var soruyorum millet mükemmel panon var diyo ama ben mi tam randıman alamıyorum anlamadım kapasitif 0 hiç değişmiyor ancak endüktif devamlı yükselşte hele birde tesisi kapattımmı hemen artıyor ne yapayım kondansatör mü bağlasam acaba
 
Sabit kondansatörünüz varsa,arızalı olabilir.Yoksa,5-10 kvar arasında,kompanzasyon akım trafolarından önce kondansatör bağlamanız gerekir.Takip sonucuna göre,artırıp/eksilmeniz gerekebilir.
 
yani ana şalterle dağıtım şalterleri arasında bulunuyor akım trafoları hiç bir yere bağlantı yapmadan direk buradan 3 faz mı vereceğim kondansatöre ve hep sabit kalacakmı. eğer böyle yapacaksam akım trafoları benim düz bağladığım kondansatörü nasıl hissedecek peki
 
Sürekli devrede kalacak.Uygun amperajda sigorta ile korumanız gerekir.Akım trafolarının,kondansatörü görmemesi için,akım trafosundan önce bağlanması gerekir.
 
merhaba arkadaşlar bende RG3-12CS REAKTİF RÖLE var kondansatörler 3 fazlı otomatik tarama yaptırdım akım trafosu ayarınıda yaptım sistemde 75 A LİK YÜK VAR 3 FAZDA DA ama röle kondansatörleri çekmiyor nedeni nedir bana bilgi verebilecek var mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın burçin erişen harmonik filtre reaktörü her tesis için gerekli değil bence ekstradan masraf takılsa iyi olur ama mecburen takılması gereken tesislerde var tabiki benim tesisim 1200 kvar kondansatör grubu var senede bir değerlerim bitiyor hepsi değil ama bazıları bitiyor yinede bilgilerinize teşekür edrim

Sayın kubilay46, Harmonik Filtre Reaktörlerinin (HFR) tüm kompanzasyon sistemlerinde kullanılması şu yönden gereklidir. HFR öncelikli olarak kondansatörlerinizi korur, arızaları azaltır. Bir kondansatörün ömrü ortalama olarak 150.000 saattir. Eğer kondansatörünüzü her sene veya daha kısa sürede değiştiriyorsanız bu ömürlerini çok önceden tamamlıyorlar demektir.
Dolayısıyla kondansatör fiyatını düşünürseniz 10 yıl boyunca, HFR kullanmamak ciddi bir maliyettir.
 
merhaba arkadaşlar bende RG3-12CS REAKTİF RÖLE var kondansatörler 3 fazlı otomatik tarama yaptırdım akım trafosu ayarınıda yaptım sistemde 75 A LİK YÜK VAR 3 FAZDA DA ama röle kondansatörleri çekmiyor nedeni nedir bana bilgi verebilecek var mı?

Bunun bir çok sebebi olabilir, yükünüz endüktif değildir, eğer reaktör varsa aşırı ısınmadan dolayı varsa eğer kontaklar açmıştır veya kablajda da sorun olabilir. Benim tavsiyem öncelik kablajda olmak üzere tüm bunların kontrolünü yapmanız ve sayaş değerlerini takip etmeniz.
 
Sistemde,monofaze yuklerınız vardır, UPS güç kaynagı vardır, en küçük yük degeri ile, kompanzasyondaki en küçük kVAR degerinden büyükdür.Bu nedenle, RGK devereye kondansatör almıyabilir. Monofaze yükler varsa, sızde R S T fazlarına yukleri eşit dagıtmaya calısın, ve yük değerlerine göre, kondansatör bağlayın..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst