kompanzasyon ceza sorununu nasıl cözülür?

Katılım
28 Tem 2008
Mesajlar
311
Puanları
1
arkadaşlar belliki cezadayız olay şöyle beni ilgilendirmiyor ceza aslında ama kompanzasyon dairesine dahi girmiyorum bana devrolucak cezayı düşüremedikleri için devir almıyorum ama sorunu 2 aydır cözemediler.ve bu cezalı sistemde bir lamba dahi calısmıyor sistemimiz 6 ay calısıyor 6 ay duruyor.ve faturanın kesilmesine 5 gün var.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çok ıhtımal var;
1. Tesis. OG den ölçüm yapıyor, trafoda sabit grup yok,
2. Bu arada kapasitifde yazmıs, demek devrede el komutunda grup var veya yapısmıs kontaktör var.
3 Sayac baglantılarında yanlıslık var. 3.ıhtımal daha kuvvetlı akım ve gerilim sıralasında terslık olmalı. Sayac ekranında, L1-L2-L3 veya faz gösteren rakamlar yanıp sönüyorsa, sıralama yanlısdır.
 
Bu tablo trafolu müşterilerin düşük yük sebebi ile karşılaştıkları bir tabloyu andırıyor. Öyle ise OG den ölçüm alan ve her fazda 0.5 kvar yada 0.25 kvar hassasiyetinde düzeltme yapabilen hassas bir sisteme ihtiyacınız var demektir, çünki trafo fazlarının kapasitif ihtiyacı her fazda farklı değer olabiliyor, yüke göre de değişiyor.
 
kompanzasyon, sistemini kontrol eden otomatik reaktif güç kontrol rölesi mevcutmu ? yoksa manuelmi ayarlanıyor ?
 
arkadadaşlar sistemde 9 adet.250 kw motor ve 4 adet 37kw motor calısmakta ve bunların hepsi sürücüyle calısmakta ve herbirinde şönt reaktör baglı sistem calısırken sorun yok bunlar sabit gurupta 1ad. 25kvar şönt reaktörü acık bırakmışlar ve şuan 2 günde bir saat calısan 37 kw motor var ve onun üzerindede 25kvar kondastör baglı sorun ne rölede nede baska birsey geliçek cezada cüzzi bir ceza sorun degil ama düşüremediler bir türlü şönt reaktörü neden devrede bırakıyorsun sistem calısmıyor.nasıl kafaya göre hareket ediyorlar anlayamıyorum.suan nabılsa bu sorun ortadan kalkar.
 
syn tezcan sistem çalışırken o 6 aylık dilimde zannedersem ceza görmüyorsunuz çalışmadığınız dilimde sizin söylediğinize göre 2398 kw lık yükünüz var yani trafo 2500 kva siz çalışmadım dediğiniz zaman trafo sabiti %2 bile olsa 50 kvar lık kondansatör lazım bu devrede değil şönt reaktör de devre ye endüktif basıyor diğer arkadaşlarında dediği gibi incelemek lazım ve harmonik faktörünü unutmamak lazım şebekede sizden kaynaklanmayan bir harmonik olabilir
 
Burada konu açılırken Bu sistemde bir lamba dahi çalışmıyor deniliyor. Yardım isteniyor sonra ikinçi açıklamada ise sorunun ne rölede nede başka bir şeyde deniliyor. sonrada şönt reaktörü neden devrede bırakıyorsun sistem calısmıyor.nasıl kafaya göre hareket ediyorlar anlayamıyorum diyorsunuz. Ayrıca cezanında çok ufak olduğundan bahsediyorsunuz.

Buradaki soruyu hala anlamış değilim


 
arkadasım anlamıycak birsey yok sistem altı ay calıstı diyorum durduktan sonraki 1 ayda bu cezaya girdi diyorum sistemde birşey calısmazken neden reaktörü devrede bırakıyorlar diyorum.anlamadım konu bu ayrıntı cok girmek istemiyorum.ben müdale etmiycem sadece ne gibi bir cözümle bu sorun çözüle bilir onu öyrenmeye calısıyorum.ayrıntılara girmek istemiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst