Kombiyi açınca banyodakı sıcak sudan elektrik çarpiyor

ruzgar16

Üye
Katılım
11 Eki 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Değerli dostlar merhabalar,
Öncelikle konuyu umarım yanlış bölüme açmamışımdır

Durumu şöyle özetlemem gerekirse Kombiyi açıp banyodaki sıcak suyu acınca ceşmelerden elektrik carpması yasıyoruz ufak ufak carpiyor bundan 10 gun once banyodaki lambayı kapattıgımızda elektrik cesmelerden kesiliyordu bugun fark ettım lambayı kapattıgım halde yine cekiyor. Bu sorunu yaşayan en üst katta bir komsumuzun oldugunuda ögrendım bına 5 katlı cift daire en ustumuzde aynı blokta olan komsumda bu sekılde bir sorn yasıyor ama zemın katta sorun yok bir üstümdekı katta sorun yok sorun ne olabilir dogal gazmı elektrik sistemindemi prizdemi lambadamı bunun icin önerileriniz nedir bursada ikmaet ediyorum bu konuda yönlendirebiliceginiz konusunda deneyimli bir firma varsa görüsebiliriz tşkler.
 
Merhaba,
Soğuk suyu açtiginizda da carpma oluyor mu? Kombinin sigortasini kapatip sicak suyu acinca carpilma oluyor mu?
Eger kombinizin sigortasi kapaliyken carpilmiyor sadece sigorta acikken carpiliyorsaniz kombinizde kacak vardir ve bu kacak su ile beraber cesmeniz uzerinden size ulasiyor demektir fakat boyle bir durumda mutfaktaki sicak suyu actigizda da carpilma olmasi gerekir. Böyle bir durum söz konusu mu?Eger cevap evetse kombinizi kontrol ettirmelisiniz.
 
elkgazi tşk ederim ,
Kombi açıkken sadece banyodaki çeşmeden elektrik carpiyor mutfakta sıcak su acarken böyle bir durum yok ben 1 üstüm ve onun 1 üstü kombi sohben kullanmıyor elektrikli sohben kullanıyor en ust 5 katta bizim gbi kombi kullanıyor oda bizim gibi banyoda elektrık carpiyor bir suredir banyoda sıcak suyu acarken banyo icindekı lambayı kapalı tuttugumuzda carpma olmuyordu son 3 gundur var 5 kattada bu sorun devam ediyor acaba bu elekrıklı sohben kullananlar topraklama baglamıs olabilirlermi boruları bunu nasıl ogrenırız amacım mahle arasında bir elektricikci getirip bina sakinleriyle sorun yaşamadan bu konuda saglam bir firma bulmak sorunu aşacak kombimi elektrik sistemımı su tesisatımı acabada kalmdım ... Yönetici desen adamın kendisiden haberi yok. ona kalsa kedidir .
 
Hocam öncelikle anlamak istedigim şey sizin kombinizin elektriğini kestiginizde ve banyodaki sicak suyu actigizda carpilma var mi yok mu?
 
kombi kapalıyken sorun yok carpilma yok
 
Öyleyse sorun kombide. Mutfakta carpmayip banyoda carpmasini da ayaklarinizin yalin ayak olmasi, belki islak olmasina bagliyorum. Vucut direnci dusuk olunca kacak akim uzerinizden daha kolay akiyor ve carpilmaniza neden oluyordur. Sorun kombideyse mutlaka mutfaktaki sicak suda da kacak vardir. Şoyle bisey yapin, kombiyi acin banyodaki sicak suyu acip bir kontrol kalemi ile cesmenize dokunun bakalim kontrol kalemi yanacak mi. Ayni testi mutfak icinde yapin.
 
Toprak hattında kaçak var. Kombiden kaynaklı olmayabilir. Bende de aynı durum vardı. Çamaşır makinesi toprağa kaçırıyordu elektrikli şohben çarpıyordu. Kombinizin toprağını ayırın dikkatlice deneyin. Yalnız prizlerde de sıkıntı olabilir. Nötr toprak kısa devre edildiyse
 
Evinizde kacak akim koruma rolesi var mi? Eger sn canerland in soyledigi gibi toprak notr kisa devresi varsa kacak akim koruma rolesi atar. Baska bir cihazdan topraga kacak olsa kombinin enerjisi yokkende carpilma gerceklesmesi gerekirdi. Sonucta toprak hatti kombinin govdesine bagli.Topraga olan kacak kombi enerjisizkende kombinin govdesi -su üzerinden devreyi yine tamamlardi. Ama kombi calismazken carpilma olmuyor. Yanlis dusundugum ya da atladigim bir nokta var mi?
 
Son düzenleme:
Kaçak akım rölesi olmayan tesisatta her türlü sürprizle karşılaşmanız mümkün. Kaçak akım rölesi taktıktan sonra evdeki cihazları tek tek ayrı ayrı devreye alarak dener sorunu bulursunuz.
Kaçak akım rölesi olduğu halde böyle bir sorun yaşansaydı topraklama kopuk yada direnci yüksek olduğundan K.A.K.R olmayan başka bir daireden toprağa kaçak her yere yayılıyor diyebilirdik.
 
Merhabalar. benim banyodaki duş bataryası ve lavabo bataryasındanda Elektriklenme oluyor. hatta su da bile elektriklenme oluyor. yaz mevsımında bı ara olmamıştı. ama şimdi yine oluyor.sıcak ve soğuk taraftada var. mutfakta bu sıkıntı yok. bugun wc çeşmelerinde de yaşadık diyebilirim. apartmanda bu sıkıntı var mı yok mu bilinmiyo. su tesisatımızda mı yoksa elektirk sistemınde mı bılmıyorum. kombiden oldugunu düşünmüyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst