Kombi röle acil yardım

Sercikan

Üye
Katılım
27 Kas 2016
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar kombi kartının arızalı sandığım ve tak çıkar olarak düşündüğüm rölesini kırdım. kendim röle alıp değiştire bilirmiyim?
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0284.JPG
    DSC_0284.JPG
    185.7 KB · Görüntüleme: 108
havye,lehim pompası varsa söküp değiştirebilirsin kolay anlamıyorsan bilene yaptır.
 
12 volt dc,9 amper,250 volt değerli (Omron marka olursa çok daha iyi olur) bu rölenin aynisini elektronikçilere bu kartı beraberinizde götürüp göstererek satın alıp takarsanız sorun olmaz. Sol yanındaki yeşil renkli plastik boşluk bir cam sigorta geçme slotudur sanırım.Sizin sorununuz sadece sağdan 3. sıradaki kırık röle ile direk ilgiliyse aynisini alıp yerine dikkatlice lehimleyip takmanızla bu sorunu çözersiniz.

Varsa bir lehim pompasıyla eski lehimi alıp röleyi çıkarıp yenisini takmak daha kolay olacaktır.O yoksa bakır bir örgüye bacaklardaki lehimi havyayla ısıtıp emdirip de alabilirsiniz. Özel bir havya istasyonuna da pek gerek yoktur,bu adı geçen basit gereçlerle de bu değiştirme işlemi kolayca yapılabilir.Yani bu konularla ilgili basit elektronik parça değiştirme tecrübeleriniz varsa bu işlemi kendiniz kolayca da yapabilirsniz.

Önemli: Yüksek güçlü bir havya ile (100 watt gibi) uzun süreli olarak röle gerisindeki pcb'deki bakır yolları lehimi sökerken çok fazla ısıtırsanız bakır yolların kalkmasına veya kırılmasına da neden olabilirsiniz. Bu nedenle amatörce yapılan işlemler için 30-40 watt.'lık kaliteli bir havyayla lehim pompasını/bakır örgüyü özellikle kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkürler arkadaşlar bu iş beni aşar anladım. cam sigortayı değiştirdim kombi çalışıyor. kırık röle sıkıntı çıkarırmı o haliyle (kısa devre gibi) şu an değiştirecek durumum yok. teşekkürler cevaplar için.
 
İç yapısı (kontak,röle grubu) sağlamsa ve hasarlı değilse herhangi bir sorunu olmaz,sorun sadece havadaki tozların kontaklar arasında zamanla bariyer (Kontaklarda elektriki geçirimsizlik) görevi görüp çalışmasını aksatması şeklinde olabilir. Ama orijinali büyüklüğünde bir röle muhafaza kapağını el becerinizle oluşturup veya bir yerlerden ayni boyutta kapak şeklinde bulup silikonla bunun ek yerlerini yapıştırıp bunu açık röle üzerine kapatarak açık havaya göre tam izole ederseniz çok daha sağlıklı olur. (Bu malzeme sert kağıt,karton olmamalı,sert,bükülmez bir malzemeden olmalı,kontaklara üstünü kapattıktan sonra hiç değmemeli ve dışasıyla bir hava teması olmamalıdır.) Çünkü kombi kapağıyla bu röle çalışırken tam kapalı bile olsa iç hava sirkülasyonuyla ve dıştan içeri sızan tozlarla bu açık kapaklı rölede toz biriktirip hiç kullanılmaz (Fonksiyon dışında) bırakabilir,kombi içine sızan gaz kaçaklarını bir buji gibi ateşleyebilir.Röleyi değiştirmeden bunu ek olarak sağlarsanız çok iyi olur.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Gaz kaçağı olması halinde sıkıntı yaşatır, bir de böcek filan ...
 
Gaz kaçağı olması halinde sıkıntı yaşatır, bir de böcek filan ...
sağlam olsa bile gazı,benzin buharını ateşleyebilir akaryakıt pompalarının beyinlerinde röle kullanılmıyor bu yüzden gerçi biz teknoloji ticaret olarak uzun yıllar röle koymuşuz bir kaç patlayan pompa sonrası elektronik röle koymaya başlamıştık ev ortamında kılıfı kırık röle sorun olmaz patlıcak olsa sağlam olsa da patlar.
 
Bu ve benzeri cihazdaki röleler izole (altları yapıştırıcılı, silikonludur) kapalı tiptedir yine de kurcalanmışsa, çatlaksa, açılıp kapandıysa kılıf bozulur ve kontak anında patlama yaşanır.
 
Bu ve benzeri cihazdaki röleler izole (altları yapıştırıcılı, silikonludur) kapalı tiptedir yine de kurcalanmışsa, çatlaksa, açılıp kapandıysa kılıf bozulur ve kontak anında patlama yaşanır.
işte bizim röleler şeffaf olan tam kapalı olmayan röle o patlatır...
2v-16a-tek-kontak-role-hls-14f2l-dc12v-c-7646-32-B.jpg

bunun 12v olanını kullanırdık üzerindeki 16A masal 10A den sonra yamuluyorlar...
bu röle ile parazit yapardık sevmediğimiz radyo açılınca...
 
Tehlikeli anladığım kadarıyla plastik ve silikonla kılıf yapayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst