Komşum Sigortamı Attırıyor

soneleman

Üye
Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
44
Aynı kattaki komşumun dairesinde zaman zaman cihazlarından veya başka nedenle sigorta attığında, sayaçlarımız ayrı olmasına rağmen sayacımın yanındaki sigorta atıyor. Komşumun sigortasını açınca komşuma, benimkini açınca normal olarak bana elektrik geliyor. Tek benim atan sigortamı kapatınca komşumun elektriği kesilmiyor sadece benimki, kesiliyor. Ama komşumun sigortası atınca benimki de atıyor.
Fikri olan var mı acaba?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
vay gollum:) yolgezerim ben tanimadin mi:)
yanlis hatirlamiyorsam salterler manyetik ortamla calisiyor. ustundeki degerin ustunde akim gecerse manyetik alan artip salteri attiriyor. sizin salter yakinda ise o yuzden attirabilir. ama bilen birisi daha iyi cevaplar.
 
Manyetik alan pek aklıma yatmadı. Sigortalar genelde bimetal üzerinden geçen akıma göre ayarlı olması lazım. Birde bir sigorta ne kadar manyetik ortam yapabilir ki? Yandaki sigortayı attıracak kadar aralarında bir sayaç genişliği mesafe varken..
 
aklima sadece bu geldi.
oyle bir sey varsa sigortanin etrafini alumunyum folyo ile sarip sarmalarsan sorun kaybolur.
 
iste o akim aniden artinca manyetik kesici, limitli akim cok artinca bimetal kesiyormus. iki koruma yani.
 
Manyetizma ile alakası yok..sizin apartmanınız kaç katlı?kaç daire var.?
 
kaçak akim rölesı atıyor olmasın ?
 
Bir elektrikçi çağırsanız iyi olur ! Tesisatınız karışmış !
 
Son düzenleme:
Tesisatta bir karışıklık söz konusu olabilir.Bu sıkıntı başlamadan önce herhangi bir tadilat veya değişiklik oldu mu ?
Elektrikçi çağırmanızda fayda olacağını düşünüyorum.
 
Komşunuzun sigortasını kapantınca sizin dairenin elektriği kesiliyor mu?Eğer kesiliyorsa sizin sayaçların bağlantısını yapan elektrikçi komşunuzun sigortasından iki sayacı bağlamış.Veya sigorta sandığınız Kaçak akım rölesi komşunuzda nötr le toprak kısa devre olan bir arıza var.Her iki durumda da bir elektrikçi çağırın kontrolleri yaptırın.Sizin çözebileceğiniz bir durum olduğunu düşünmüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst